Kert Truus keilasi neljännen Ranking -osakilpailun voittoon Talissa lauantaina. Hän voitti Juuso Tiaisen kahden sarjan loppuottelussa luvuin 441-409.

Kert Truus oli läpi päivän oivassa pelivireessä eikä hänelle löytynyt lopulta pysäyttäjää lauantaina. Loppuottelussa Truus voitti Juuso Tiaisen luvuin 441-409.

Truus vei ensimmäisen sarjan 221-192. Toisessa sarjassa Tiainen koetti saada kaatohanat auki vaihtamalla palloa, mutta reaktiota ei löytynyt. Truus paukutti palloa yhtä heittoa lukuun ottamatta taskuun ja piti Tiaisen muutaman kymmenen pisteen päässä. Kert vei toisen sarjan lukemin 220-217 ja neljännen Ranking osakilpailun loppulukemin 441-409.

26-vuotias Helsingin GB:a edustava Viron kansalainen Kert Truus oli voiton jälkeen luonnollisesti hymyissä suin.
– Hieno fiilis, pystyin ottamaan kaikista peleistä voiton, niin ei se olisi paremmin voinut mennä, Truus totesi.

Truus pitää lyhyellä öljyllä keilaamisesta, koska silloin saa heittää kovaa.
– Tykkään pelata agressiivista heittoa ja lyhyellä olosuhteella palloa ei tarvitse asetella, hän jatkoi.

Loppuottelussa Truus keskittyi omaan peliinsä heitto kerrallaan.
– Sain heitettyä hyviä heittoja, mutta vastustaja oli kova vasuri, joten loppuun asti piti taistella voittaakseen, hän sanoi.

Kert Truus kuuluu mitä luultavimmin Viron maajoukkueeseen miesten EM-kilpailuissa ensi elokuussa Talissa.
– Uskoisin, että olen joukkueessa, vaikka sitä ei ole vielä nimetty. Sitä kohden alan treenaamaan. Tämän lisäksi keväällä on ainakin SM-liigaa GB:n riveissä sekä Rankingin pelaamista, Truus päätti.

Päivän tapahtumia voit lukea alta.

Ensimmäisellä pudotuskierroksella ottelut päättyivät selvillä eroilla paria peliä lukuun ottamatta.
Veli-Matti Tissarinen ja Vesa Saari tarjosivat voittoa toisilleen, sillä kummankaan peli ei ottanut onnistuakseen. Tissarisen kaato kymppiruutuun vei hänet seuraavalle kierrokselle luvuin 333-320. Myös Juho Rissasen ja Petri Riikosen peli oli tiukkaa. Rissanen teki yhdeksänteen ruutuun kaadon ja ratkaisu jäi kymppiruutuun. Siihen Rissanen paukutti kaadon ja eteni jatkoon.

Risto Partinen – Olli Hossi 333 – 466, Hossi jatkoon

Toisen pudotukierroksen jännittävin ottelu käytiin Veli-Matti Tissarisen ja Niko Oksasen välillä. Tissarinen vei ensimmäisen sarjan 194-176. Oksanen kuroi eron kiinni ja toisen sarjan viimeisellä heitolla Tissariselta vaadittiin kaatoa voittaakseen. Hyvin hän taskuun heitti, mutta kymppi jäi pystyyn. Oli edessä yhden heiton ”roll off”.
Oksanen heitti ensin ja heitto jäi aavistuksen vajaaksi jättäen keilat 2 ja 8 pystyyn. Tissarisen heitto oli miltei samanlainen, mutta hänellä jäi ainoastaan kakkoskeila ja näin hän eteni jatkoon.

Eliisa Hiltunen – Otso Kahila 410 – 343, Kahila jatkoon

Kolmannelle pudotuskierroksella Petteri Salonen oli huimalla pelipäällä lyöden hienoa kautta keilaavan Juho Rissasen lukemin 511-392. Tiukin mittelö käytiin Sanna Pasasen ja Tomas Käyhkön välillä. Käyhkö vei ottelun neljän pisteen marginaalilla.

Juho Rissanen – Petteri Salonen 392 – 511, Salonen jatkoon

Essi Pakarinen vastasi puolivälierien suurimmasta yllätyksestä, kun hän lähetti Petteri Salosen katsomoon luvuin 472-462. Kert Truus ei antanut Ani Juntuselle mitään mahdollisuuksia, vaan marssi neljän joukkoon 66 pisteen marginaalilla. Veli-Matti Tissarisen peli ei kulkenut ensimmäisessä sarjassa Juuso Tiaista vastaan ja hän joutui 67 pisteen takamatkalle. Toisessa sarjassa Tissarinen tavoitti Tiaista, mutta voittajasta ei ollut missään kohtaa epäselvyyttä. Eliisa Hiltunen ja Tomas Käyhkö pelasivat todella tasaisen ottelun, joka ratkesi Käyhkön tekemään reikään. Hiltunen vei ottelun 11 pisteellä.

Juuso Tiainen – Kert Truus 409 -441.

Mila Nevalainen keilasi parhaan tuloksen Rankingin neljännen osakilpailun ensimmäisessä osiossa.

Mila Nevalaisen avaussarja oli vaisu, kun hän heitti 163, mutta tämän jälkeen peli alkoi kulkemaan ja pariraja ylittyi jokaisessa sarjassa viimeistä sarjaa lukuun ottamatta. Nevalainen keilasi viidenteen sarjaan 243 ja seitsemänteen sarjaan 278 sarjat, minkä ansiosta hän otti kärkipaikan ensimmäisen osion jälkeen. Hänen kahdeksan sarjan lopputuloksensa oli 1804. Seuraavana tulevat Jesse Kallio, 1789 ja Juuso Tiainen, 1782.

Mila oli hyvillä fiiliksillä ensimmäisen osion päätyttyä.
– Ensimmäisessä sarjassa oli vähän heitto sekaisin, mutta pelin edetessä sain luottoa tekemiseeni ja palloon, niin tulosta alkoi tulla, hän kertoi.

Tulostaso jäi melko alhaiseksi ensimmäisessä osiossa, sillä 20 paras tulos oli ainoastaan 1622. Nevalaisen mukaan rata ei antanut virheitä anteeksi.
– Täytyi pelata tarkkaa peliä, kun huonoista heitoista tuli miltei aina huono lopputulos, Mila jatkoi.

Jatkossa pelataan Cup- muotoisella pelitavalla kahden sarjan tulosta, kunnes voittaja on selvillä. Avauskierroksella ovat mukana ensimmäisen osion 17-20 sijoilla olevat sekä 12 lucky loseria. Toisella kierrokselle mukaan tulevat ensimmäisen osion sijoilla 9-16 olevat pelaajat ja kolmannelle kierrokselle sijoille 1-8 ensimmäisessä osiossa sijoittuneet pelaajat.

Nevalainen lähtee pelaamaan omaa peliä kolmannella kierroksella, jolloin kahdeksan parasta aloittavat pelinsä.
– Hieman jännittää, että miten peli lähtee kulkemaan, kun nyt oli vaikea alku, mutta koetan löytää ratkaisun, Mila totesi.

Lucky loser paikoilta jatkoon menivät kolme parasta miestä, naista, senioria ja junioria 20 parhaan ulkopuolelta. He olivat Onni Riikonen, Juho Rissanen, Teemu Asplund, Risto Partinen, Olli Hossi, Eliisa Hiltunen, Petri Riikonen, Essi Pakarinen, Peppi Konsteri, Veli-Matti Tissarinen, Oskari Salmivesi ja Marjaana Hytönen.

Ensimmäinen pudotuskierros alkaa kello 14:50. Pelejä voitte seurata livelähetyksen ja online scoringin kautta. Kello 17:00 lähetys siirtyy Elisa Viihteelle.