Eilen Aalborgissa pelatussa EBT Mastersissa voittoon keilasivat ruotsalaiset, kun miesten sarjan voiton vei Kim Bolleby ja naisten sarjan Cajsa Wegner.

Päivä alkoi kahdeksan sarjan karsinnalla, jossa mukana oli miehistä sekä naisista kahdeksan pelaajaa vuoden 2019 EBT-kiertueen pisteiden mukaan. Miesten puolella Tomas Käyhkö pelasi hienoa peliä ja eteni jatkoon toisena tuloksella 1738. Kim Bolleby otti kilpailun johdon jo tässä vaiheessa, kun hän oli karsinnan ykkönen lukemin 1777. Kolmantena jatkoon pääsi Martin Larsen ja neljäntenä William Svensson. Niko Oksanen ei saanut peliään kulkemaan ja hän jäi sijalle 7 tuloksella 1540.

Käyhkö jatkoi siis voiton tavoittelua kolmen ruotsalaisen kanssa. Hän joutui kuitenkin heti vaikeuksiin ja aloitti jatkopelit sarjalla 169. Siitä hän ei enää pystynyt kirimään kärkisijoille ja tuli lopulta kolmanneksi. Martin Larsen pelasi hienon neljän sarjan blokin ja nousi sillä toiselle sijalle ja vielä uhkaamaan Bollebyn voittoa, mutta vasenkätinen Bolleby pystyi pitämään pisteet omalla puolellaan. Kahdentoista sarjan yhteistuloksella voittajaksi kirjattiin Bolleby 2629, toiseksi Larsen 2604, kolmanneksi Käyhkö 2522 ja neljänneksi Svensson 2488.

Tomas summasi pelipäiväänsä:

-Kenttä oli tosi haastava ja oli ihan uudet keilat, joten oli vaikeaa saada kaatoja. Suurimman osan ajasta yritin vaan osua taskuun ja toivoa, että tulee kaato. Kerran tuli 299, mutta muuten oli aikamoista selviytymistä koko peli. Kolmas sija on ihan hyvä, vaikka voittoa lähdin hakemaan. Seuraavaksi hakemaan finaalipaikkaa täältä sunnuntaille.

 

Naisten puolella Cajsa Wegner hallitsi kilpailua koko ajan, vaikka Tanskan Mai Ginge Jensen pääsi lopussa melkein rinnalle, mutta ei kuitenkaan ohi. Wegner teki kahdeksaan sarjaansa 1741 ja oli 54 pisteen johdossa neljän sarjan loppuosioon lähdettäessä, Jensen oli takana tuloksella 1687. Heidän lisäkseen neljän parhaan joukkoon ylsivät Jenny Wegner 1646 ja Misaki Mukotani 1614.

Cajsa Wegner pelasi loput neljä sarjaa tasaisesti, vaikka niistä ensimmäinen oli vain 177. Myös Jensenin peli takerteli aluksi, mutta kahteen viimeiseen hän teki 224 kumpaakin ja sai sillä Wegneriä kiinni. Lopputuloksissa Cajsa Wegner vei kuitenkin voiton pistein 2522, toiseksi Jensen 2501, kolmanneksi Jenny Wegner 2447 ja neljänneksi Mukotani 2381.

 

Tuloksiin

 

Eliisa Hiltunen