PBA50 kiertue palasi yli vuoden kestäneeltä koronatauolta Floridan Fort Myersissä keilattavassa Lightning Strikes Openissa. Kilpailussa keilataan kaksi seitsemän sarjan karsintablokkia, jonka jälkeen tulokset nollataan, kun 32 parhaan tuloksen tehnyttä koukkupolvea, yli 50-vuotiasta, aloittaa mies-miestä vastaan pudotuspelit. Matsit keilataan kolmen sarjan yhteistuloksilla. Pudotuspelejä jatketaan loppuun saakka, porraspeliä ei keilata.

Mukana muiden maailman huippujen keralla on myös Mika Koivuniemi. Hän pelasi aivan mukiinmenevän ensimmäisen seitsemän sarjan karsintablokin 1575 (225,0). Tuolla lukemalla hän on karsinnan puolivälissä sijalla 26, eli menossa mukaan jatkopeleihin. Kisa on kuitenkin tasainen ja korkeatasoinen, karsintaraja väijyy Mikaa vain 17 pisteen päässä. Parhaan tuloksen teki Venezuelasta kotoisin oleva Amleto Monacelli, 1747 (249,6). Toinen samalle sataluvulle yltänyt oli Bob Learn Jr., 1718 (245,4). Äskettäin PBA:n pääkiertueelta eläköityneet Walter Ray Williams Jr. ja Pete Weber ovat molemmat menossa jatkoon tuloksillaan 1645 ja 1632. Katkon päällä istuu Paul Koehler, 1559.

Mikan keilailua seuratessa näkyi, että hän osui erittäin hyvin taskuun, mutta kaatojen tekemisessä oli vaikeuksia. Yksinäiset keilat, useimmiten kymppi tai nelonen, jökötti pystyssä turhan usein.

Koivuniemi itse ei ollut peliinsä kovin tyytyväinen:

  • Joo, ei oikein sujunut. En löytänyt tapaa saada keiloja putoamaan. Joka pallolla sama juttu. Joko jokke kymppi tai nelonen ja ysi.
  • Olosuhde on senioriystävällinen, kyllä. En pysty ihan niin suoraan pelaamaan, kuin monet, jotka saa tulosta. No, yritetään vähän parantaa huomenna ja sit keksiä jotain matseihin.
  • Kolme reikää tein ja blokin ekaan ruutuun tein missin 3-6-10 siivestä, ei paikkopeli kyllä sujui. Yhden neljän ja yhden seitsemän kaadon jonon tein, muuten ei tullut triplaa pidempää.

Koivuniemen toinen blokki alkaa Suomen aikaa iltayhdeksältä ja karsintatulokset saadaan aamuyöllä kahden aikaan.

 

Pekka Korpi

PBA:n kilpailusivuille