Porissa lokakuun viimeisenä viikonloppuna pelatun Junnu Tour -osakilpailun voittajiksi selvisivät lopulta Peppi Konsteri ja Jarno Lahti. Voittajiksi kruunatut nuoret kertoivat tunnelmistaan ja tulevista tavoitteistaan finaalin tauottua.

16-vuotiaalle Peppi Konsterille voitto oli jo toinen putkeen, sillä hän voitti myös Lahden osakilpailun syyskuussa.

– Voitto on aina voitto, se on ihan sama, missä sen saa. Kiva aloittaa syksy näin ja toivotaan, että keväälläkin sujuu samalla tavalla, Konsteri tuumasi.

Monta sarjaa sisältänyt sunnuntaipäivä toi mukanaan niin ylä- kuin alamäkiäkin ja Konsterillakin oli omat haastavat hetkensä.

– Alkukilpailun kolmessa ensimmäisessä sarjassa oli vaikeaa, kun niin pallon kuin heitonkin kanssa oli ongelmaa. Piti saada tähän olosuhteeseen sopiva heitto kasaan. Sitten, kun se löytyi, niin homma sujui reippaasti. Heitin finaalin ensimmäisessä osiossa 113 pistettä päälle parin, mihin olin yllättynyt. En odottanut sellaista tulosta tälle olosuhteelle. Finaalissa sain sitten tsempattua hyvin.

Jarno Lahti (vas.) ja Peppi Konsteri nappasivat voitot Porissa.

– Alussa tekeminen oli enemmän pallosta kiinni ja tuntui, etten saanut oikein mitään reaktiota, eivätkä keilat kaatuneet. Lopussa ja finaalissa oli enää sopivasta pallosta kiinni, sillä heitto sujui hyvin, Konsteri analysoi ja kiitteli uutta Gravity Evolve -palloaan.

Viimeistä kauttaan Junnu Touria heittävälle Jarno Lahdelle osakilpailuvoitto oli uran ensimmäinen. Syyskuussa Lahdessa hän sijoittui toiseksi, joten nyt hopea kirkastui kultaiseksi. Voitto maistui erittäin hyvältä.

– Vasta viimeiset kaksi vuotta ovat oikeastaan olleet sellaista aikaa, että olen voinut menestyä. Olen keilannut vasta pari vuotta tavoitteellisesti, ja sitä ennen se oli enemmän sellaista huvin vuoksi heittelyä. Nyt olen panostanut enemmän lajiin. Hienoa ottaa voitto, kun viimeistä kautta tätä kiertuetta keilaan.

Lahti keilasi alkukilpailussa kuuteen sarjaan 1309 ja loppukilpailussa tekemisen taso paransi entisestään, kun viiteen sarjaan kertyi tulosta peräti 1193. Lahti oli viikonlopun tasaisimpia suorittajia ja keilat saivat kyytiä kovalla prosentilla.

– Alkukilpailun kolmannessa ja neljännessä sarjassa oli vähän ongelmia, mutta sen jälkeen ei suurempia haasteita ollut. Heitto tuntui tosi hyvältä ja lähti aina linjaan hyvin. Paikotkin sujuivat kohtalaisesti. Heitin useallakin eri pallolla ja kaikki toimivat hyvin, Lahti totesi.

Niin Lahdella kuin Konsterillakin piisaa keilattavaa, sillä molempien kisakalenteri on täynnä erilaisia haasteita.

– Lähden parin viikon päästä Aalborgiin EBT-kisaan. Sen jälkeen ovat nuorten PM-kisat ja sitten tammikuussa ovat vuorossa AIK ja Ballmaster Open. Pitäisi samalla sitten lukiotakin käydä, Konsteri hymyili.

– AIK ja Ballmaster Open ovat minunkin tavoitteissani. Ensi vuonna on muutenkin tarkoituksena panostaa paljon ja kiertää ympäri maailmaa erilaisia kilpailuja. Haluaisin aloittaa ihan täysillä keilaamisen, käytännössä ammattimaisesti. Kaikki kisat käydään, mihin vain pääsen, Lahti kertoi.

Teksti & kuvat: Markus Viljanen

Finaalin tulokset