Nuorten MM-kisojen perjantaipäivä piti sisällään naisten parikilpailun karsinnat. Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen tekivät kymmeneen sarjaan tulosta 2074, mikä riitti peräti karsinnan kolmanteen sijaan, kun 16 parasta paria eteni jatkoon. Roosa Pusan ja Pinja Laukkasen päivä oli vaikea ja tulos 1837 riitti 30. sijalle.

Naisten parikilpailussa pelasi perjantaina kolmessa erässä yhteensä 43 paria, joista 16 parasta eteni jatkoon. Suomen pari Peppi KonsteriMila Nevalainen pisti pöytään vakuuttavan tuloksen, kun kymmeneen sarjaan tuli pisteitä 2074. Tällä irtosi karsinnan kolmas sija, mikä sai kaksikon syystäkin tyytyväiseksi.

– Hyvät fiilikset. Nyt sain keilattua niin kuin kuuluukin, ja siksi tulikin tulosta. Jätimme tyhmät missit ja virheet pois ja keskityimme oikeasti siihen keilaamiseen, Konsteri sanoi.

Hyvä henki pysyi yllä alusta loppuun saakka, vaikka pitkään rupeamaan mahtui huonojakin sarjoja.

– Tsemppasimme koko ajan toisiamme, kävi sarjassa miten tahansa. Keskityimme aina yhteen heittoon kerrallaan. Huomenna kannustamme poikia heidän peleissään ja koitamme nollata mahdollisimman paljon tätä päivää, Nevalainen totesi.

Peppi Konsteri tuuletti onnistunutta heittoa.

Suomen joukkueen valmentaja Jarmo Ahokas näki, että Konsterin ja Nevalaisen kokemus oli yksi avaintekijöistä onnistuneeseen peliin. Kaksikko on niittänyt menestystä yhdessä aiemminkin. Kolmessa viimeisessä sarjassa kaatotykitys oli hurjaa, kun tulostaululle nakutettiin sarjat 268, 256 ja 202.

– Pepin ja Milan arvokisakokemus näkyi, vaikka avaussarja olikin heikko (165). He luottivat valmentajiin ja omaan tekemiseensä. Mietimme yhdessä hienosäätöjä ja yhtä rataparia lukuun ottamatta mitään todella isoa ongelmaa ei ollut. Loppu oli molemmilla helpon ja varman oloista ja kaatoprosentti oli varsin korkea, Ahokas tuumasi.

– Alkupää kulahti jonkun verran ja joissakin radoissa huomasi, ettei perä kääntynyt samalla tavalla kuin toisissa. Sitten vain heitti vähän rauhallisemmin. Sitä yhtä rataparia lukuun ottamatta olosuhde muuttui mielestäni loogisesti, Konsteri jatkoi olosuhteeseen liittyen.

Pusan ja Laukkasen kaadot olivat tiukassa

Suomen toisen parin, Roosa PusaPinja Laukkanen, peli oli asteen vaisumpaa. Kymmenen sarjan urakan puoliväliin osuivat hienosti sarjat 201 ja 223, mutta vastapainoksi alle 180 pisteen sarjoja tuli neljä.

– Tuntui, että Roosalla ja Pinjalla pallojen vauhdit jäivät alussa vähän niin sanotusti käteen. Molemmilla tämä parani kuitenkin loppua kohden. Helppoja virheitä tuli jonkin verran ja kun uudet kokeilut eivät aina tuottaneet sellaista heittoa kuin odotti, niin pelistä tuli virheiden sävyttämää. Siinä on hankala nousta, kun isoja sarjoja ei tule. Tästä lähdetään nyt kuitenkin kokemusta rikkaampana kohti joukkuepeliä, Ahokas kommentoi.

Roosa Pusa kertoi kaatojen olleen varsin tiukassa parikilpailun karsinnassa.

Pusa totesi, että keilaaminen tuntui hyvältä, mutta tänään ei vain tulosta tullut yrityksestä huolimatta. Samoilla linjoilla pelin analysoinnissa oli myös hänen parinsa Laukkanen.

– Tulostasollisesti pelaamisemme oli aika alhaisella tasolla. Keilaaminen tuntui kuitenkin hyvältä tänään ja pallonvaihdot sekä linjamuutokset olivat pääasiassa hyviä, mutta kaatoja ei vain tullut paljoa. Keilat eivät oikein liikkuneet pakassa tarpeeksi, Pusa kertoi.

– Oli hyviä ja huonoja hetkiä. Pääosin oli ihan kiva keilata, mutta olihan siinä välillä hermokin kireällä. Hyvääkin löytyi, mutta huonoja heittoja sattui aika huonoihin kohtiin. Vähän kaikenlaista löytyi, Laukkanen päätti.

Konsteri ja Nevalainen pelaavat parikilpailun jatkopeleissä sunnuntaina. Lauantaina ovat vuorossa miesten parikilpailun karsinnat.

 

Teksti: Markus Viljanen
Kuvat: Olli Pakonen