PBA Players Championship turnaus jatkui lounaisen alueen pudotuspeleillä, joilla haettiin toista pelaajaa valtakunnalliseen finaaliin. Ykkössijoitettu Kanadan Francois Lavoie vei tiukan finaalin uusinnan kautta ja etenee tavoittelemaan neljännesmiljoonan ykköspottia. Lavoie oli viisikon ainoa PBA-voittaja, maailmanmestari ja kaksinkertainen US Openin voittaja.

Loppuottelu Lavoien ja Keven Wiliamsin välillä oli vaihteleva ja tasainen huipentuen yhden heiton uusintaan. Molemmat keilaajat aloittivat sarjansa tuplilla. Vasenkätisen Williamsin jono katkesi paksuun osumaan, josta jääneet kaksi keilaa hän paikkasi pois. Frankie Lavoie jatkoi tuurinkin avulla jonoaan neljään kaatoon. Viidenteen ruutuun jääneen kymppikeilan paikkoheiton hän vetäisi ränniin ja Williams tasoitti peliin tuplallaan. Lavoie otti jälleen johdon tuplalla ja Williams avitti karkureissua jättämällä seitsemänteen ruutuun avauksella neljän keilan ryhmän, josta paikolla sai pois vain kolme keilaa. Ero oli tuossa vaiheessa 25 pistettä kanadalaisen eduksi. Frankie missasi ykköskeilan kasiruudussa jättäen myös neljä keilaa pystyyn. Hän kuitenkin paikkasi tuon kuvion ja teki yhdeksänteen kaadon, joten kävi miten tahansa, hänellä oli kohtalo omissa käsissään. Williams otti loppukirin tekemällä viisi kaatoa peräseinään saakka. Frankien piti tehdä kymppiruutuun kaksi kaatoa voittaakseen. Ensimmäinen heitto oli syvällä pesässä ja kaikki keilat lähtivät. Toinen veto nousi hieman paksuksi ja jätti neloskeilan seisomaan. Paikolla tulostaululla seisoi tasatilanne, 232 pistettä mieheen.

Uusinnan aloitti Lavoie tekemällä tanakan kaadon. Pesään veti myös Williams, mutta seiskakeila ei suostunut edes huojahtamaan. Näin Lavoie meni jatkoon ja pelaa isoista rahoista helmikuun 21. päivänä. Williams tyytyi 15 000 dollariin.

Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat meksikolainen Ben Martinez ja AJ Chapman. Uransa ensimmäistä ammattilaisturnausta pelannut Martinez ei todellakaan pelännyt televisioesiintymistä. Hän aloitti kuudella kaadolla, teki sitten huonon avauksen jälkeen paikon ja muurasi lopun umpeen, 276. Chapmanille jäi 245 sarjallaan käteen 10 000 taalaa.

Hyvin keilasi Martinez myös toisessa sarjassa ja johti alussa tuskaillutta Keven Williamsia yli kymmenellä pisteellä puolivälissä. Williams teki kuutosruutuun toisen pallonvaihtonsa ja onnistui aloittamaan kaatojonon. Kymppiruutuun asti kestänyt pötkö nosti hänet välillä jopa johtoon. Martinez teki loppuun triplan ja Williamsin piti tehdä viimeiseen ruutuun kaksi kaatoa voittaakseen. Yksi tuli, toisella heitolla jäi pystyyn seiskakeila ja paikon myötä sarja päättyi tasan 237-237. Williams aloitti uusinnan paksulla osumalla, josta jäi kuutoskeila seisomaan. Martinezin heitto jäi vajaaksi jättäen kaksi keilaa, joten Williams jatkoi eteenpäin. Martinezin ensiesiintyminen ammattilaispiireissä toi 11 000 dollaria.

Kolmannessa ottelussa oli jotain ennennäkemätöntä, kaksi vasemmalta puolelta pelaavaa kahden käden keilaajaa vastakkain pudotuspeleissä. Keven Williams kohtasi Packy Hanrahanin. Kaverukset aloittivat molemmat tuplalla, mutta sitten Hanrahan joutui vaikeuksiin, ei oikein tullut kaatoja ja kolmosruutuun tyhjä isosta reiästä. Williams teki viisi kaatoa ja johti puolivälissä jo 47 pistettä. Kahteen viimeiseen ruutuun Williams teki tyhjät, mutta sillä ei ollut enää väliä, hän voitti sarjan 214-192. Hanrahan kuittasi 13 000 taalaa.

PBA Players Championship jatkuu viikon kuluttua tuplana, kun lauantaina pelataan keskisen alueen porraspelit ja sunnuntaina on vuorossa itäinen alue.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille

FloBowlingin sivuille