Luukas Väänänen hurjasteli voittoihin sekä Joensuun Kuntokeitaan että Mikkelin Keilakukon Syyskisoissa.

Mainareiden joensuulaiset vahvistukset olivat pääosissa, kun Kuntokeitaan Syyskisan voittorahoja ruvettiin jakamaan. Kovimmasta
vauhdista vastasivat entiset ja nykyiset Joes Goldilaiset seurakaverit parin poralaisen kera.

Viiden sarjan osiossa kärkipaikka vaihteli Mainareiden Luukas Väänäsen Joes Goldin Olli Koivulan, Mikko Hirvosen sekä PoRan Kari Myllerin kesken. Luukas Väänänen pisti viimeisessä sarjassa ison vaihteen päälle ja latoi kaatoja peräti 11 päätössarjaan ja tulokseksi reiän tuoman
tyhjän myötä 266 pistettä. Tulos 1143pistettä 228,6 pisteen keskiarvolla. Kärkipaikalta kakkoseksi tippui Joes Goldin Olli Koivula
saaden tulokseksi 1129 pistettä. Kolmannen sijan varmisti Luken seurakaveri Nico Kärkkäinen tuloksella 1070. Ensimmäiseen shoot out
peliin varmistivat paikkansa PoRan Kaksikko Kari Myller ja Timo Piiroinen yhdessä Joes Goldin Mikko Hirvosen kanssa. Ensimmäisen
rannalle jääneen jatkopaikka lankesi Cosmicissa edellisen finaalin voittaneelle Lukke seuraa edustavalle Mika Hyttiselle. Jatkopaikkaa myös
ajoittain kolkutellut JoKen Ilpo Korhonen sijoittui kahdeksanneksi.

Ensimmäisessä shoot out ottelussa kovimman kisan jatkopaikasta kävivät PoRan Timo Piiroinen ja JG:n Mikko Hirvonen. Viimeisissä ruuduissa
molemmilla oli ratkaisun avaimet omissa käsissä. Toipilaana keilaava Timo ei kahteen viimeiseen ruutuun saanut kymppipaikkoja onnistumaan
vaan ensin meni vasemmalta ohi ja sitten rännin puolelta, joten Mikko kuittasi jatkopaikan tekemällä ehjät ruudut sekä ysiin että kymppiin.
Toisen pudotuspeli kolmikon muodostivat kakkoseksi sijoittunut JG Olli Koivula sekä kolmonen Nico Kärkkäinen ja edellisen pelin voittanut
Mainareissa liigaa farmisopimuksella keilaava Mikko Hirvonen. Koivula avasi pelin tyhjällä, kun Mikko puolestaan tuplalla. Nico lämmitteli
parilla paikolla mutta sitten alkoi tapahtua ja mies karkasi varsin vakuuttavaan johtoon kuudella perättäisellä kaadolla. Olli Koivula
puolestaan nousi mukaan voitto taistoon tuplalla ja triplalla ysiruutuun jäänyt pulikka tuhosi takaajan paikosta huolimatta. Mikko puolestaan ei
missään vaiheessa päässyt omalla tasolleen yhdestä missistä huolimatta.

Nico Kärkkäinen vei jatkopaikan finaaliin tuloksella 258. Ollin tuloksesi jäi 228 ja Mikon 199. Sijoitukset kolmas ja neljäs.
Finaalissa olivatkin pitkästä aikaa vastakkain Mainareiden liigamiehistöön kuuluvat ”maajoukkuemiehet” Luukas Väänänen ja Nico
Kärkkäinen. Alkuun Nicolle jäi jo kakkosruutuun paikkaamaton reikä mutta hyvin hän kokosi itsensä sen jälkeen ja parin paikon myötä sitten neljää
kaatoa peräkkäin näytti vievän hänet voittoon. Edellisenä yönä Raisiosta palannut ja paljon kisoja viime aikoina keilannut Luukas ei kuitenkaan antanut sen hämätä vaan parilla tuplalla sekä ehjällä pelillä voitto oli ennen ysiä ja kymmppiruutua vielä mahdollinen. Niinpä sitten ensin heittäneelle Nicolle jäi jonon jatkeeksi paikattavaksi yksi keila ja Luukas puolestaan teki kaadon. Rutiinilla Luukas lopetti kymppiruudun
komeilla kaadoilla ja otti näin voiton pistein 231-215 Nico Kärkkäisestä.

Luukaksella on kova kilpailuviikko takana, mutta mitkä ovat lähitulevaisuuden tavoitteet?

– Kovia kisoja edessä, tavoitteena nuorten EM kisoissa menestyminen, Väänänen summasi. Hänellä matka jatkui jo heti Mikkelin finaaliin ja
viikonlopulla maajoukkueleirille.

Nico puolestaan jää Joensuuhun ”palloja porailemaan” sekä siviilityötä tekemään. Kummallakaan keilaajalla ei erikoiskilpailuista tule olemaan pula, sillä alueen lähistö keilahalleissa pyörii kaikissa omat kisat. Kuntokeitaalla alkaa PoRan 30v. juhlaturnaus heti perään ja Cosmicissa puolestaan Syksy Open. Suorituksia Syyskisa keräsi lähes 500 kpl.

Teksti ja artikkelin pääkuva: Jorma Laatikainen

Luukas Väänänen suvereeni myös Mikkelin Keilakukossa

Luukas Väänänen voitti ylivoimaiseen tapaan Joensuun Syyskisan perään järjestetyn Mikkelin Keilakukossa pelatun Syyskisan finaalin.

Alkusyksyllä junioreiden EM-kisoissa joukkuepronssia voittamassa ollut 16-vuotias Luukas Väänänen kaatoi komean tuloksen 1852 kahdeksaan sarjaan. Sarjakimarassa oli isoja sarjoja ja sarjaeroja – 279, 170, 272, 169, 262, 215, 237 ja 248.

Väänänen kukisti toiseksi sijoittuneen Jyväskylä JBC:n Leevi Salosen 130 pisteellä. Kolmanneksi kaatoi St.Michel Bowlersin Teemu Oinonen pistein 1706.

Luukas Väänänen nousi voittoon myös Mikkelissä. Kuva: Joonas Jehkinen

Luukas Väänänen lähti omille teilleen jo heti ensimmäisessä sarjassa, mihin hän kirjautti komeat lukemat 279. Väänänen kaatoi keiloja hyvällä 231 pisteen sarjakeskiarvolla eikä hänen tarvinnut missään vaiheessa kurkkia olkansa takaa mahdollisia haastajia.

Kilpailussa neljä ensimmäistä palkintoa meni kahden käden keilaajille, sillä neljänneksi sijoittui Mainareiden Tomas Käyhkö tuloksellaan 1663.

Käyhkölle vain hieman hävisi St.Michel Bowlersin hyvän loppukirin (245) ottanut Väinö Korhonen. Hän voitti kahdella pisteellä Boom-seuran Niina Muukan ja viidellä pisteellä Boomin Mari Nykäsen. Parituloksiin ylsivät myös 8.tilalle sijoittunut Punkaharjun F-R:n Jukka Oikari (1609) ja Savonian Timo Laukkarinen (1607).

Joonas Jehkinen hurjassa iskussa

Mikkelin Keilakukon Syyskisan kilpailunjohtajana ja tämän jutun kuvaajana toiminut Joonas Jehkinen voitti viikonloppuna Iisalmessa RuskaOpenin.

Jehkinen pudotti kahdeksaan sarjaan keilapakkaa puhtaalla 2052 pisteen arvosta. Sarjat olivat 256, 286, 279, 268, 226, 269 ja 192. Viimeisessä sarjassa Joonas antoi vasurinsa levätä ja heitti sen kahdella kädellä kaverilta lainatulla kahden reiän pallolla. Pinnan tasoituksella tulos oli 2060, seitsemän ensimmäisen sarjan keskiarvo 265,7, kahdeksan 256,5.

Teksti: Markku Lahikainen