Tukholman Bowl-o-ramassa keilatun AIK International Tournamentin finaalipäivä oli suomalaisittain jännitystä täynnä, kun Luukas Väänänen eteni upealla pelillä loppuotteluun. Loppuottelussa paikallista seuraa Sturebytä edustava Alex Joki oli kuitenkin aavistuksen vahvempi ja otti voiton Väänäsestä lukemin 277-242. Kolmanneksi sijoittui Singaporen Daphne Tan.

Loppuottelun Väänänen ja Joki aloittivat molemmat kolmella kaadolla. Neljänteen ruutuun Jokille jäi kymppi, mutta sen jälkeen ei jäänyt enää kuin viimeisellä heitolla kaksi keilaa. Väänäselle neljänteen ruutuun jäi reikä, jonka tämä vielä melkein paikkasi. Yhdeksänteen ruutuun asti Väänänen pysyi pelissä mukana, mutta kun siihen jäi kymppikeila, oli Joki kymppiruudun ensimmäisellä kaadollaan varmistanut voiton.

Joki keilasi vakuuttavasti kolme viimeistä sarjaansa kilpailussa 280, 279 ja 277. Semifinaaliottelun Daphne Tania vastaan Joki voitti 279-209 ja kolmannen vaiheen neljän sarjan osionsa Joki päätti sarjaan 280 ja varmisti sillä paikan pudotuspeleissä.

Väänäsen päivä oli lähes maaginen, kun hän teki ensimmäisessä vaiheessa 1451 kuuteen sarjaan, takoi toiseen vaiheeseen kuuteen sarjaan hurjan 1571 ja kolmannessa vaiheessa piti varmalla pelillä johtopaikkansa neljän sarjan tuloksella 871. Väänäsen 16 sarjan tulos oli 3893 ja sillä hän oli toiseksi tullutta Jokia 147 pistettä edellä.

Kakkossija on Väänäsen paras sijoitus EBT:llä ja tämä oli hänen toinen kertansa AIK-turnauksessa.

-Todella huippupäivä kaikin puolin. Karsintaa pelasin neljä kertaa, tulokset välille 1311-1399, joten tiesin, että peli-idea on hallussa ja hyvänä päivänä pystyn voittamaan ja lähelle pääsinkin. Sain pidettyä heiton ja pään koko päivän kasassa eikä missään vaiheessa ollut suurempia ongelmia. Toisessa vaiheessa sain uskomattoman keilareaktion ja flow-tilan päälle, melkein aina tiesin pallon lähtiessä radalle, että tulee kaato, Väänänen kertoi.

-Ennen loppuottelua nollasin ajatukset ja heitin vain heitto kerrallaan. Alex pelasi huikeaa peliä pudotuspeleissä, joten oikealle henkilölle meni voitto. Tottakai häviö harmittaa, mutta kymmenen kaatoa EBT-kisan loppuottelussa ei ole huono suoritus. Tästä on hyvä jatkaa kohti Ballmaster Openia, jossa pelaan ehkä jo tiistai-iltana. Tällä kaudella tarkoitus on pelata mahdollisimman paljon EBT-kilpailuja ja päätavoitteena on valinta nuorten MM-kilpailuihin ja siellä voittaa kultaa, Väänänen summasi ajatuksiaan pitkän päivän jälkeen.

Loppukilpailussa Karo Hilokoski eteni Väänäsen lisäksi toiseen vaiheeseen. Ensimmäiseen osioon Hilokoski teki 1315 ja toiseen 1276. Yhteistuloksella 2591 Hilokoski oli kilpailussa 22. Hilokoskelle kilpailu oli ensimmäinen Euroopan kiertueen kilpailu ulkomailla. Niko Rasi jäi ensimmäiseen vaiheeseen 1163.

B-finaalissa Eliisa Hiltunen sijoittui kymmenenneksi tuloksella 1240. Voiton vei AIK-seuran oma kasvatti Kevin Melin tuloksella 1449.

EBT-kiertue jatkuu tammikuussa vielä kahdella kilpailulla, nyt jo käynnissä olevalla Ballmaster Openilla ja Islannissa tammikuun lopussa pelattavalla Reykjavik Gameseilla.