Maanantaipäivä vierähti nuorten MM-kisoissa joukkuepelien parissa. Suomen miehet ja naiset pelasivat kumpikin 16 parhaan joukkueen match playssa, mutta kovatasoisessa seurassa paikka mitalipeleissä jäi kummaltakin joukkueelta saavuttamatta.

MM-kisojen tulossivu

Maanantai alkoi MM-kisoissa naisten joukkuekilpailun karsinnalla. Mukana oli 19 joukkuetta ja kun 16 parasta eteni match play -osioon, ei jatkoon päästäkseen tarvinnut tehdä ihmetemppua. Suomen naiset pelasivat 10 sarjan pelin 191,10 keskiarvolla, millä irtosi karsinnan kahdeksas sija.

16 parhaan match play meni Suomen naisilta varsin mallikkaasti ja seitsemästä ottelusta saldona oli neljä voittoa ja kolme tappiota. Hyvätasoinen tekeminen ei kuitenkaan tuonut paikkaa mitalipeleissä. Suomen pistepotti oli 12 pistettä, mutta jatkoon menivät 16 pistettä kerännyt Singapore sekä 15 pisteeseen päätyneet Ruotsi, Yhdysvallat ja Etelä-Korea.

– Tänään oli hyvää taistelua ja pari pelaajaa nosti tekemisen tasoa hienosti. Meillä oli tuolla pelillä mahdollisuus jatkoon, ja siihen voi olla tyytyväinen. Muutamia pieniä virheitä tuli, mitkä kostautuivat, eikä paikkaa mitalipeleissä tullut. Enemmänkin oli siten otettavissa, Suomen joukkueen valmentaja Piritta Kantola analysoi.

– Toivottavasti he pystyvät pitämään tätä samanlaista tekemistä yllä jatkossa, kun vuorossa ovat vielä sekajoukkuepelit. Kaikki on vielä sen pelimuodon parissa mahdollista ja meillä on sinne kovat joukkueet.

Miesten joukkuekisa päättyi pettymykseen

Myös miesten 16 parasta joukkuetta pelasivat maanantaina match playn. Suomi oli ansainnut paikkansa karsinnan kautta jo aiemmin. Suomen saldoksi jäi seitsemästä ottelusta kaksi voittoa ja viisi tappiota, eikä tällä oltu lähelläkään mitalipelipaikkaa. Neljä parasta joukkuetta olivat lopulta Yhdysvallat, Australia, Saudi-Arabia ja Tšekki.

– Joka päivään lähdemme hyvällä fiiliksellä, mutta tuntuu, että turpaan tulee. Olisihan sitä voinut juhannuksen eri tavallakin viettää. Alussa oli monta tiukkaa matsia, mutta tällä hetkellä emme vain pysty kääntämään pelejä eduksemme. Ei toisaalta voi paljoa selitelläkään, nyt ei vain mitalia tullut. Aurinko nousee toki huomennakin, mutta nyt harmittaa, valmentaja Jarmo Ahokas totesi.

– Tuntuu, että tällä joukkueella olisi mahdollisuus mihin vain. Nyt esimerkiksi Tšekki näytti, että vähän yllättäenkin voi mennä mitalipeleihin. He osasivat käyttää tilaisuuden hyvin hyväkseen.

Joukkuekilpailu päättyi Suomen miesten osalta pettymykseen.

Suomen joukkueen ankkurina pelannut Lenni Juutilainen totesi päivän olleen Suomen joukkueelle haastava.

– Olosuhde oli taas vähän erilainen kuin aiemmin, ainakin kitkaa löytyi enemmän, mitä oli odotettavissa. Mitä pidemmälle kisat ovat edenneet, niin sitä paremmin eri maiden pelaajat ovat alkaneet oivaltaa toimivaa pelitapaa. Meillä siirtymät olivat vähän haastavia ja palloreaktio ei ollut siinä kohtaa sellaista, mitä olisi tarvinnut. Itsellänikään ei tällä kertaa peli onnistunut niin hyvin, että olisimme saaneet käännettyä pelit puolellemme.

Tiistaina ovat vuorossa sekajoukkuepelit. klo 10.30 erässä keilaavat Suomelta Pyry Puharinen, Jesse Ahokas, Peppi Konsteri ja Roosa Pusa. 16.30 erässä puolestaan Rami Mukkula, Lenni Juutilainen, Pinja Laukkanen ja Mila Nevalainen.

Teksti: Markus Viljanen
Kuvat: Olli Pakonen