Valtakunnansarjat pyörähtivät käyntiin kauden 2020-2021 osalta lauantaina, kun senioreiden valtakunnansarjojen ensimmäiset kierrokset keilattiin.

Senioreiden mestaruussarja alkoi tasaisissa merkeissä. Osasyynä siihen oli varmasti se, että pelattiin kolmella pelaajalla per joukkue.

Päivän parhaimmiksi joukkueiksi nousivat tasapistein Varkauden Mainarit ja Helsingin GB. Mainarit kruunattiin päivän ykköseksi, koska se voitti yhden ottelun enemmän kuin GB.

Tulostaso Talissa pelatulla mestaruussarjan ensimmäisellä kierroksella oli pitkään korkeahko, mutta päivän loppua kohden tulostaso tipahti, kun radat kuivuivat. Samoilla linjoilla oli GB:n Timo Raatikainen.
– Aluksi oli hyvin looginen pelata ja tuli isoja sarjoja, mutta lopussa kentät hieman kulahtivat ja se näkyi tuloksissa, Timo totesi

Mainarit voitti viisi ottelua seitsemästä. Se koki tappiot avauspelissä Tapiolan Patterille luvuin 557-621 sekä neljännessä ottelussa Porin XO:lle pistein 635-684. Mainareiden joukkueessa keilasivat farmipelaajana Jarmo Sinilaakso sekä vanhat tutut Mainarimiehet Ari Jehkinen ja Janne Heikkiläinen.

Kuudennessa ottelussa Mainarit teki kaikista joukkueista päivän ainoan yli 700 pisteen joukkuetuloksen, kun se voitti GB:n 719-623.

GB koki tappiot Mainareiden lisäksi Helsingin Jyrälle sekä Kokkolan CPS:lle.

GB:n joukkuekeskiarvo oli päivän paras, 645,6 ja Mainareilla toiseksi paras 632,7.

Kolmantena sarjassa on ensimmäisen kierroksen jälkeen Porin XO ja neljäntenä Helsingin Jyrä. Erot ovat kuitenkin pieniä ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kolmella pelaajalla pelaaminen muutti pelin luonnetta siten, että pelit olivat usein tiukempia ja taso tietysti kovempi kuin neljällä pelattaessa. Timo Raatikainen ei tykännyt kolmella pelaamisesta siinä määrin kuin neljällä.
– Mielestäni tämä ei ole niin joukkuepeliä kuin neljällä pelattaessa. Kyllä tuolla kaikki osaavat etäisyyttä pitää, joten en oikein ymmärrä miksi näitä pelejä pelataan kolmella, kun se onnistuisi neljälläkin ja silloin se olisi enemmän joukkuepeliä, Raatikainen kritisoi.

Henkilökohtaisissa tuloksissa paras oli Mainareissa farmilla pelaava Sinilaakso 226,0 pisteen keskiarvolla. Toinen oli GB:n Teemu Raatikainen, 224,9 ja kolmas CPS:n Veli-Matti Tissarinen 216,2.

Myös S1 ja S2 sarjat alkoivat ympäri Suomea pelatuilla kierroksilla. Lohkojohdoissa ensimmäisen kierroksen jälkeen S1 sarjassa ovat Vantaan Eleven, Kouvolan All Stars, Rauman GS sekä Helsingin Tornados. S2 sarjan aloittivat terävimmin Kuusankosken IKE, Rovaniemen Kaamos, Turun TPS, Someron SomKe sekä Helsingin Ke-ro.

Senioreiden valtakunnansarjat jatkuvat 24.10.2020 pelattavalla toisella kierroksella.

Tulokset

Olli Pakonen