Miesten SM-liiga starttasi tämän kauden osalta lauantaina Lahden keilahallissa. Mainarit oli päivän vahvin joukkue ja päivän ilonaiheita oli sarjanousija Kouvolan AllStarsin vahva aloitus liigaradoilla.

Pelaajille varmasti mieluisaa oli päästä pelaamaan liigapelejä normaaliin tapaan viidellä viittä vastaan, kun viime kausi pelattiin poikkeuksellisesti rajoituksista johtuen kolmella pelaajalla.

Tulosten osalta hurjastelua ei nähty, siitä piti huolen haastava rataolosuhde, joka aiheutti pelaajille paljon mietintää ja pitkiä kaatojonoja nähtiin vain harvakseltaan.

Lauantaina henkilökohtaisten tulosten ykkösnimet olivat kuuden sarjan tuloksilla:

Santtu Tahvanainen Bay 1391, 231,83
Niko Oksanen  AllStars 1387,  231,17
Tomas Käyhkö Mainarit 1353, 225,50

Henkilökohtaiset tulokset

Joukkueista vahvin sen sijaan oli Varkauden Mainarit, jolla varmasti jäi viime kaudesta asioita hampaan koloon, kun liigan kestomenestyjä ei yltänyt mitalipeleihin.

Nyt joukkue keilasi tämän kauden liigan avauspäivän voittaen kuudesta pelistään viisi ja se keräsi sarjapisteitä 93. Viime kauden runkosarjan ykkönen TPS on taulukossa toisena 14 pisteen päässä Mainareista. Kolmanneksi ylsi hienosti sarjanousija Kouvolan AllStars, joka keilasi Mainareiden jälkeen toiseksi parhaalla keskiarvolla ja keräsi sarjapisteitä 78 ja joukkue on vain pisteen päässä TPS:stä.

Helsingin GB:lle päivä oli heikko ja joukkue on yllättäen vasta 11. sijalla ennen huomisia pelejä. Parannettavaa jäi myös Tampereen TKK:lle, joka on nyt yhdeksäntenä.

Sarjataulukko lauantain pelien päätteeksi

Ykköseksi nousseen Mainareiden ykkösniminä henkilökohtaisissa tuloksissa oli tuttuun tapaan joukkueen kantavat voimat: tuore Suomen mestari Tomas Käyhkö sekä viime vuoden Suomen mestari Juho Rissanen. Lisäksi hienosti pelasi jo viime kaudella liigapeleissä nähty nuori Lenni Juutilainen, joka voitti kaikki kuusi otteluaan lauantaina ja keräsi näin ollen Mainareille 12 sarjapistettä.

– Oli kyllä todella haastavaa pelata tänään. Radat eivät muuttuneet vasemmalla puolella lainkaan ja oli vaikea saada palloa taskuun, mutta toiston sain kohdilleen tuossa lopussa, Juutilainen kertoi.

Lenni Juutilainen voitti kaikki kuusi peliään lauantaina

Tosiaan tulostaso ei ollut tänään korkea ja vain Mainarit ja AllStars keilasivat yli parituloksen keskiarvolla. Lisäksi kun viidellä pelaajalla pelattiin pitkän tauon jälkeen, vaati se pelaajilta fokusta omaan pelaamiseen.

– Joo aika tarkkaan sai pelata ja olosuhde rankaisi virheistä kaikkia pelaajia tänään ja reikiä nähtiin paljon. Tänään piti kyllä keskittyä paljon tekemiseen, kun viidellä pelattiin taas ja pelaaminen oli hitaampaa kuin viime kaudella kolmella pelattaessa, Juutilainen sanoo.

Juutilainen aloitti liigapelit Mainareissa viime kaudella, mutta on nyt ensi kertaa heti kauden alusta mukana.

– Meillä on tosi hyvä yhteishenki pelata. Huumori lentää, mutta tosipaikan tullen keskitytään hyvin ja se oli meille tänäänkin tärkeä juttu ja johti hyvään tulokseen. Nyt on tärkeää löytää hyvää rytmiä tekemiseen, kun on viisi pelaajaa ja se tauko omien vuorojen välissä on aika pitkä.

Kierros on kesken ja huomenna jatketaan viidellä pelillä.

– Olosuhde varmaan muuttuu, kun sitä ajetaan enemmän alle. Huomenna taskuun palloa ja mahdollisimman paljon keiloja pois, sillä mennään huomenna, Juutilainen sanoo.

Pelit jatkuvat sunnuntaina klo 10.00 alkaen ja SKL lähettää tapahtumat jälleen suorana YouTubessa Pertti Tapolan ja Timo Palermaan selostamana.

Seurasimme aikaisemmin otteluita tässä uutisessa:

Rataolosuhde Lahdessa

1. otteluiden kaikki tulokset

Rataolosuhde tuottaa haasteita pelaajille ensimmäisissä otteluissa, eikä paljoa nähdä pitkiä kaatojonoja. Sarjanousija AS Kouvola aloittaa väkevästi liigakautensa voittamalla hallitsevan mestarin Lahden Bayn 16-4 ja keilapistein 994-946. All Starsin riveissä keilaavat Mika Oksanen, Joni Oksanen, Rami Mukkula, Markku Veijanen sekä Niko Oksanen.

Ensimmäisten otteluiden korkeimmasta yhteistuloksesta vastaa Patteri, joka voitti avausottelussa Mistralin 16-4 ja joukkue keräsi keilapisteitä 1069. Patterin kokoonpano  on mielenkiintoinen, kun mukana on myös Osku Palermaa.

Viime kaudella Mainarit jäi mitalipelien ulkopuolelle, mutta nyt joukkue aloittaa kautensa voittamalla TKK:n 18-2.

2. otteluiden kaikki tulokset

Hienosti sarjanousijat ovat tulleet liigapeleihin mukaan. Nyt Vantaan BC Story ottaa kauden avausvoittonsa GH:sta 18-2, minkä lisäksi vantaalaiset keräsivät avausottelustaan tappiosta huolimatta seitsemän pistettä. Kun All Stars Kouvola voitti toisenkin pelinsä RäMettä vastaan, ovat molemmat sarjanousijat kolmen parhaan sakissa alkuun ja kouvolalaiset kärjessä. Helsingin GB:llä on takkuinen alku, kun joukkue on aloittanut kahdella tappiolla.

Henkilökohtaisten tulosten kärjessä on kahden sarjan jälkeen nuori Rami Mukkula (All Stars), jolla kahteen sarjaan tulos 463 ja neljä sarjapistettä voitettuna joukkueelleen.

3. otteluiden kaikki tulokset

Kolme ottelua pelattu ja kärjessä ovat Mainarit, TPS, BC Story ja All Stars. Mainarit otti kierroksen ensimmäisen 20-0-voiton Patterin kustannuksella, kun varkauslaiset pelasivat loistavan pelin ja tekivät komean yhteistuloksen 1137 Patterin 862 pistettä vastaan. Samalla Juho Rissanen ja Tomas Käyhkö siirtyivät henkilökohtaisten tulosten kärkeen. Rissasella kasassa 698 pistettä ja Käyhköllä 684. Helsingin GB otti päivän avausvoittonsa ja tärkeät 16 pistettä vain kolmen pisteen erolla Mistralia vastaan 962-959.

Nyt Lahdessa pidetään tauko ja samalla tehdään radanhoito ennen neljänsiä otteluita.

4. otteluiden kaikki tulokset

Mainarit jatkaa päivän joukkueena voitettuaan GB:n selvin lukemin 18-2 (keilapisteet 1021-896). Varkauslaisilla on jo kasassa jo 60 sarjapistettä neljään otteluun ja täysin ansaittu paikka kärjessä, kun Mainarit on myös keilannut selvästi eniten keilapisteitä ja on ainoana joukkueena haastavassa kelissä ainoana joukkueena keskiarvossa yli parivauhdissa (neljässä ottelussa KA 1054,5).

Sarjapisteissä kuitenkin vain pisteen päässä on TPS ja kahdella sarjakärjellä on pieni kaula muihin, kun kolmantena on hienosti liigakautensa aloittanut Kouvolan All Stars 12 pisteen päässä Mainareista.

Henkilökohtaisten tulosten kärjessä jatkaa Juho Rissanen (4s 930) ja toisena on Bayn kaikki neljä otteluaan voittanut Santtu Tahvanainen ( 4s 915).

5. otteluiden kaikki tulokset

Mainarit on matkalla kohti päivän joukkueeksi, kun enää yksi peli jäljellä. Varkauslaiset ovat voittaneet viidestä pelistään yhtä vaille kaikki ja viidennessä ottelussa se voitti WRB:n 18-2. Mainareilla nyt sarjakärjessä pisteitä 78 ja 14 pistettä matkaa sarjanousija All Starsiin, joka on hienosti toisena TPS:n ollessa kolmantena. GB:llä on ennakkoasetelmiin nähden synkkä päivä menossa helsinkiläisten ollessa vasta 11. sijalla.

6. otteluiden tulokset

Mainarit voittaa GH:n viimeisessä ottelussa pistein 15-5 ja varmistaa päivän joukkueen tittelin. Myös AllStars voittaa viimeisen ottelunsa Patteria vastaan ja nousee lopulta sarjataulukon kolmanneksi vain pisteen päähän TPS:stä, joka voittaa viimeisessä pelissä GB:n vain kahden keilapisteen erolla 1015-1013 ja nappaa sarjapisteet 16-4.

Henkilökohtaisissa tuloksissa Bayn Santtu Tahvanainen on päivän paras keilaaja kuuden sarjan tuloksella 1391.