Petri Mannonen ja Kimmo Lehtonen etenivät tiistain mitalipeleihin voitettuaan parikilpailun puolivälierissä isäntämaan Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien parin. Nelosruudun tripla vei suomalaiset parinkymmenen pisteen etumatkalle. Ratkaisu tapahtui sarjan lopussa, kun Arabiemiraatit tekivät ison tyhjän seiskaruutuun. Suomalaiset varmistivat reilun voiton samasta ruudusta loppuun saakka kestäneellä kaatojonolla.

Tuula Tamminen ja Reija Lundén putosivat mitalipeleistä täpärästi Malesialle. Suomi johti matsia vielä seiskaruudun jälkeen, mutta sarjan lopun kaatojono ratkaisi lopulta pelin malesialaisille.

Jaana Anttas ja Jaana Taavitsainen taistelivat myös hienosti Saksaa vastaan, mutta liikaa tyhjiä tuli ja peli ratkesi jo ennen kymppiruutua, vaikka Anttas teki lopulta tuplan siihen.

Mannonen ja Lehtonen kertoivat mitalin varmistuttua päivän tiukoista ja nopeista ratkaisuista.

– Ihan hyvä päivä. Taisteltiin niissä paikoissa kuin piti. Kuwaitia vastaan ei voitu lohko vaiheen matsissa mitään. Puolivälierä repesi viimeisissä ruuduissa. Oltiin niskan päällä kyllä, mutta loppu ratkaisi vasta. Saatiin onneksi helv… hyvä peli siihen kohtaan kuin piti.

Edellisen kerran MM-mitali voitettiin 1999 Abu Dhabissa Kimmon kanssa ja nyt taas täällä. Hienolta tuntuu, Mannonen tiivisti upean päivän.

– Sydäntä lämmittää, kun mitskun saa. Aika pitkä matka mulla takana. Pitkät kisat jo alla ja päivärutiinit samat päivästä toiseen. Nyt tuntuu tosi hyvältä. Niin kuin sanottu yllättävän pitkä päivä tulee lyhyistä peleistä ja Intensiivistä tekemistä pitää olla jokaisella heitolla, Kimmo purki fiiliksiään.

Parikilpailun mitalipelit pelataan tiistaina. Suomen vastustaja välierässä on Tanska. Huomenna maanantaina klo 8.00 alkaen jatketaan singlen lohkovaiheiden peleillä.

Miesten puolivälierät:

FIN (Mannonen/Lehtonen) – UAE
(rata 28) 256 – 161

Naisten puolivälierät:

FIN (Tamminen/Lunden) – MAS
(rata 3) 192 – 198

FIN (Anttas/Taavitsainen) – GER
(rata8) 172 – 176

Kilpailun järjestäjän sivuile.

Livelähetys

Kokonaistulokset

MM-kisojen aikataulu

 

Sami Järvilä