Porin Giantsin 20-vuotias Marjaana Hytönen voitti Kuopion keilahallissa pelatun Nousun Kinkkukiusaus-kilpailun. Giantsin naisten SM-liigajoukkueessa keilaavaa Hytönen kaatoi loppukilpailun 9 sarjaan komeat lukemat 2246, jolla irtosi voitto varsin kovatasoisessa kisassa.

Marjaana Hytösen puhdas sarjakeskiarvo oli hienosti yli 236. Lopullisesti Hytösen viimeinen 248 pisteen sarja ratkaisi voiton hänelle.

Toiseksi keilasi Mainareiden Janne Heikkiläinen, joka hävisi Hytöselle lähes 60 pistettä. Tuore Suomen mestari Mainareiden Juho Rissanen pudotti pakkaa parhaalla puhtaalla keskiarvolla (yli 239) ja sijoittui kolmanneksi.

Iisalmesta kotoisin oleva Marjaana Hytönen on keilannut 8 vuotta. Kuopion vuodenvaihteen kisassa hän kaatoi monta omaa sarjaennätystään ja sai kovia päänahkoja hienolla pelillään.

– Peli luisti koko ajan tosi hyvin, minulla ei ollut ongelmia välineidenkään kanssa. Vaihdon kuuden sarjan jälkeen kahteen kiiltävämpään palloon ja loppusarjatkin menivät erittäin hyvin, kertasi Hytönen kilpailun vaiheita.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Hannu Miettinen