EM-kilpailujen mastersin loppuottelu oli huikeaa tulitusta sisältäen kolmesatasenkin. Lopulta kolmannessa sarjassa Van Weeren oli Narusista parempi 277-256. Näin mastersin henkilökohtainen EM-kulta meni Hollannin uretaanispesialisti Jord Van Weerenille otteluvoitoin 2-1. Kolmen sarjan yhteistulos oli huikeat 825, joka tekee keskiarvoksi 275. Hopealle keilasi nuori liettualainen Laurynas Narusis.

Mastersin ensimmäinen kierros alkaa klo 10.00. Tomas Käyhkö kohtaa rataparilla 35-36 Tanskan Mik Stampen ja Santtu Tahvanainen hänen veljensä Tim Stampen rataparilla 25-26. Pelit pelataan paras kolmesta systeemillä eli kahdella voitetulla sarjalla jatketaan aina seuraavalle kierrokselle.

Santtu Tahvanainen voitti Tim Stampen suoraan 2-0. Santtu ratkaisi toisen sarjan tekemällä pitkän kaatojonon sarjan loppuun. Timille jäi kolmen siipi yhdenteentoista ruutuun ja paikolla olisi menty yhden heiton uusintaan. Tim otti kuitenkin kaksi keilaa pois ja Santtu vei sarjan 232-231.

Tomas Käyhkö puolestaan hävisi 2-0 Mik Stampelle. Tomas oli ensimmäisen sarjan hävittyään niskan päällä toisessa sarjassa, mutta seiskakymppi tasoitti pelin. Tomas heitti vielä sarjan loppuun kaadot ja pakotti Mikin tekemään ehjän viimeiseen. Mik teki kaadon ja peli oli ohi.

Mastersin toinen kierros klo 11.15 (16 parasta)

Santtu Tahvanainen kohtaa toisella kierroksella Tsekin vasurin Jaroslav Lorencin rataparilla 13-14.
Santtu voitti pelinsä 2-0. Tämä ei tullut kuitenkaan helpolla, sillä tsekillä oli kymppiruudun kaadolla voitonavaimet käsissään ensimmäisessä sarjassa. Sitä ei tullut ja Santtu vei sarjan 220-216. Toinen sarja ratkesi Santun hyväksi 218-199, kun Santtu teki ehjän kymppiruudun.

Mastersin kolmas kierros klo 13.30 (8 parasta)

Santun vastustajaksi asettuu rataparilla 9-10 Hollannin Jord Van Weeren, joka on kisojen hallitseva singlen Euroopan mestari. Voitolla ollaan jo mitalipeleissä. Harvinaista on se, että kaikki kahdeksan jäljellä olevaa keilaajaa ovat eri maista.

Santtu hävisi Van Weerenille suoraan 2-0. Ensimmäisen sarjan hollantilainen vei selvästi 246-183. Toisen sarjan alku mentiin tasatahtiin. Jordin peli pysyi puhtaana, Santulla tuli pari huonoa heittoa ja peli oli pelattu 235-191 sarjalla Van Weeren mitaleille.

– Heitin enemmän vinoon kuin vastustaja. Kaveri keilasi paremmin. Kisassa tuli kuitenkin lopussa ihan positiivinen käänne kuin alussa ajattelin. Tännehän haluaa vielä tulla uudelleenkin pelaamaan. Jano jäi minulle menestyä ja varmasti monelle muullekin. Onnistumisista ei oikein opi, mutta epäonnistumisista oppii, Santtu Tahvanainen istui juttelemaan häviönsä jälkeen.

Mastersin semifinaalit klo 14.45 (4 parasta)

277 – 256

EM-kilpailut ovat pelattu päätökseen. Suomen saalis kilpailuista oli yksi pronssi ja neljä pistesijaa.
Joukkue matkaa huomenna Zurichin kautta Suomeen.