Helsingborgissa pelatun Lucky Larsen Mastersin on voittanut tanskalainen Mathias Ankerdal. Loppuottelussa vastakkain oli kaksi tanskalaista, Ankerdal ja viikko sitten myös Odensessa toiseksi tullut Thomas Larsen. Nuori Ankerdal oli kokenutta Larsenia vahvempi lukemin 245-217. Suomalaismenestyksestä piti huolen tällä kertaa Osku Palermaa, joka sijoittui kolmanneksi.

Loppukilpailun ensimmäisessä vaiheessa mukana olleet Palermaa ja Santtu Tahvanainen etenivät selvästi seuraavalle kierrokselle viiden sarjan tuloksillaan 1119 ja 1134. Jesse Kallion jatkopaikka sen sijaan meni tiukoille, kun hän heitti tasatuloksen 1066 Markus Lenefjällin kanssa, mutta voitti 9. ja 10. ruutujen uusinnan. Toisessa vaiheessa keilattiin myös viisi sarjaa ja siitä kaikki suomalaiset pääsivät jatkoon. Jesse Kallio tykitti 1171, Santtu Tahvanainen 1135, Tomas Käyhkö 1116 ja Osku Palermaa 1099.

Kolmas vaihe pelattiin paras kolmesta -systeemillä eli kahden sarjan voittaminen oikeuttaisi pääsyn neljänteen vaiheeseen. Jesse Kalliolla oli vastassa Martin Paulsson, jonka Kallio voitti ensimmäisessä sarjassa. Kahdessa seuraavassa tuli kuitenkin tappiot, viimeisessä niukasti kolmella pisteellä. Tomas Käyhkön ja tanskalaisen Victor Gundersenin ottelu venyi niin ikään kolmanteen sarjaan, kun Käyhkö voitti ensimmäisen ja hävisi toisen. Kolmannessa tuli tappio 214-238 ja Käyhkön pelit päättyivät.

Santtu Tahvanaisen kohtaloksi koitui Pontus Andersson, joka otti voiton suoraan kahdella sarjalla, 204-245 ja 222-255. Osku Palermaa oli näin ainoa suomalainen, joka onnistui voittamaan. Häntä vastassa oli William Svensson, joka keilasi molempiin sarjoihinsa 203, Palermaan 214 ja 216 vastaan.

Neljännessä vaiheessa pelattiin paras viidestä -otteluita ja Palermaa joutui urakoimaan kaikki viisi sarjaa. Hän voitti ensimmäisen, kolmannen ja viidennen sarjan ja eteni neljän parhaan joukkoon Mathias Ankerdalin, Thomas Larsenin ja James Blomgrenin seuraksi.

Neljän parhaan pelit pelattiin ”uloslyöntikilpailuna”, kun heikoimman sarjan heittänyt putosi kerrallaan pois. Ensimmäisenä putosi Blomgren sarjalla 215, Palermaa keilasi 266. Sitten tuli Oskulle ongelmia ja 159 sarjalla kolmas sija.

Oskun kommentteja finaalipäivästä:

-Pitkä päivä, kun kotoa lähdin viiden jälkeen jo kohti Helsingborgia. Hyvä alku ekassa vaiheessa. Toisessa vaiheessa onglemat alkoivat aiemmin, mutta pari hienoa muutosta onnistui ja mukaan matseihin. Eka matsi oli pelatuilla radoilla eikä ollut mitään herkkua, mutta 2-0 voitto. Sitten paras viidestä -matsi uutta tuttavuutta vastaan fressillä. Matsin lopulla alkoi olla öljyä pallon pinnalla ja tuteissa niin paljon, että meni aika tuupertamiseksi. Voitto kuitenkin ja top 4 peleihin. Neljän parhaan ”karusellissa” eka sarja meni kivasti, mutta toisessa tuli heti alkuun reikä enkä saanut enää kiinni. Ajoittain kovinkin hyvää peliä ja hyvää puurtamista ja kiva kun tuurikin kävi! Siitä kiva jatkaa, Osku summaili ja lähetti vielä isot onnittelut Ankerdalille hienosta pelistä.

Muiden suomalaisten sijoitukset kilpailussa: Joonas Jähi 55. Kaaron Salomaa 62. Jarno Lahti 63. Juho Rissanen 68. ja Essi Pakerinen 84.

Seuraavaksi Euroopan kiertue matkaa Norjaan, jossa parin viikon päästä keilataan Norwegian Open.