Miesten EM-kilpailujen kuuden sarjan single-osio keilattiin kolmannen karsintaerän jälkeen päätökseen. Jännitys suomalaisittain pääsystä mitalipeleihin säilyi viimeisen sarjan loppuruutuihin saakka. Tomas Käyhköllä oli vielä mitalisauma kymppiruudussa, johon tarvittiin kaato. Neloskeila kuitenkin jäi vähän vahvasta osumasta ja kaatoi mitalihaaveet. Jarno Lahti jäi lopulta kaksi pistettä mitaleilta, kun viimeisestä erästä niihin nousi ainoastaan Ruotsin James Blomgren 1425 tuloksellaan.

Tomas Käyhkö oli hyvässä vauhdissa kaksi ensimmäistä sarjaa pelaten ne 84 päälle parin. Kolmannen sarjan ratapari oli haastava Tomakselle ja tulos jäi 203 pisteeseen. Viimeiset kolme sarjaa piti pelata kovaa mitalia silmällä pitäen. Valmentaja Ahokkaan kanssa neuvoteltiin ideoista ja ruvettiin heittämään palloa pidemmälle. Tämä toimi. Neljännen sarjan 256 ja viidennen 230 antoivat vielä mahdollisuuden lähdettäessä viimeiseen kuudenteen sarjaan. Tomas taisteli ja piti asiat omissa käsissään kymppiruutuun saakka. Viimeiseen ruutuun lähdettäessä oli kaato alla. Yksi kaato tarvittiin, mutta neloskeila jätti luun käteen. Yhteispisteet 1408 antavat kuitenkin hyvän lähdön loppuihin peliosioihin.

Tomas oli jo nollannut pelinsä ja tuli tyytyväisen tuntuisena haastatteluun.

– Ihan hyvä peli. Yksi huono heitto jostakin kohtaa pois. Pienetä se on kiinni. Ei sitä aina onnistu. Kahden ekan erän aikana näki, että aika lailla uretaanikentät täällä nyt on. Lähtökohta oli, että uretaanilla yritän keksiä pelisuunnitelman ja jos sillä ei löydy mitään, niin kokeilen jotain muuta. Nyt pystyin kikkailemaan sillä uretaanilla kuusi sarjaa. Katsotaan nyt miten nämä olosuhteet parikilpailun aikana muuttuvat ja mukaudun sen mukaan. Ainakin hyvä alku All eventinkin kannalta näihin kisoihin.

Niko Oksanen ei löytänyt peli-ideaa päivän pelissään. Ensimmäisestä sarjasta lähtien mies kokeili miltei kaikkea mahdollista. Heittäminen oli kyllä hyvää ja paikkaaminenkin, mutta oikeaa linjaa ja välinettä ei keksitty. Kuuden sarjan tulos 1176 jättää paljon mietittävää tulevaan parikilpailuun mentäessä.

Niko oli odotetusti pettynyt suoritukseensa.

– Kokeilin heittää hiljaa, kovaa ja ylhäältä sekä alhaalta ja välistäkin, mutta en vaan löytänyt oikeita ratkaisuja tänään. Tuntui, että tuo oma uretaani on liian vahva alkupäästä ja ei oikein mennyt läpi siitä. Siihen pitää keksiä ratkaisu. Kokeilin välillä heittää reaktiivipallollakin ja ihan ok, mutta pari kakkoskymppiä väliin, niin se laskee tuloksia. Aina kun meni ohi taskuun, niin reikä. Ei voi huonommin aloittaa.

Neljän parhaan semifinaalipeleihin etenivät Tanskan Tim Stampe, Kreikan Evangelos Krizinis, Ruotsin James Blomgren ja Hollannin Jord Van Weeren.

Singlen Euroopan mestaruuden voitti lopulta Jord Van Weeren, joka kukisti loppuottelussa James Blomgrenin 267-259.

Van Weeren eteni loppuotteluun kukistettuaan semifinaalissa Stampen j247-203. Blomgren puolestaan kukisti Krizinisin 243-166.

Miesten EM-kilpailut jatkuvat huomenna alkavilla parikilpailuilla. Ensimmäisessä klo 11.00 alkavassa erässä pelaavat Joonas Jähi parinaan Juhani Tonteri. Toisessa erässä klo 15.45 pelaavat Santtu Tahvanainen ja Jarno Lahti. Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen pelaavat eränsä maanantaina klo 11.00 alkavassa erässä.
Neljä parasta paria etenevät mitalipeleihin, jotka pelataan maanantaina klo 15.45 alkaen.