All Starsin Niko Oksanen dominoi Kuopion Keilakukossa pelatun Nousun Kinkkukiusaus-kisan loppukilpailua. Niko Oksanen kaatoi 10 sarjaansa komealla liki 234 pisteen keskiarvovauhdilla ja voitti kilpailun lähes sadan pisteen erolla ennen Mainareiden Juho Rissasta.

Loppukilpailussa keilattiin ensin kuusi sarjaa ja tämän osion 8 parasta selvisi neljän sarjan loppukoitokseen.

Niko Oksanen otti heti kisan alussa johtopaikan. Kolmen sarjan jälkeen hän oli omalla sataluvullaan pistein 719. Toiseksi tässä vaiheessa nousi kolmanteen sarjaan koko loppukilpailun parhaan sarjan 280 keilannut TKK:n Markus Lahti.

Kun Niko Oksanen veti kahdessa seuraavassa sarjassa hieman henkeä, Juho Rissanen hyökkäsi täysillä – hän pudotti sarjat 243 ja 276 ja siirtyi viiden sarjan jälkeen kärkeen pistein 1147 eli 20 pinnaa Niko Oksasen edelle. Sitten olikin Niko Oksasen vuoro hyökätä – Kouvolan mies pötkötti hienosti 279 ja oli taas kärjessä, 35 pistettä Rissasta edellä.

Niko Oksasen, Juho Rissasen ja Markus Lahden lisäksi neljän sarjan osioon jatkoivat TKK:n Jarno Lahti, Bayn Juhani Tonteri, Veljmiesten Timo Hartikainen, Ra-Ken Jukka Koponen ja Giantsin Ani Juntunen.

Esimerkiksi loppiaisena Rauhalahden hallissa pelatun legendaaristen Tinojen 50-vuotisjuhlakilpailun voittanut TPS:n Jesse Kallio joutui tässä vaiheessa poistumaan radoilta. Mainittakoon, että Kallio tykitti Tinojen alkukilpailussa kuuteen sarjaan hurjat lukemat 1480 (keskiarvo liki 247). Toiseksi Tinoissa sijoittui Bayn Santtu Tahvanainen, kolmanneksi Mainareiden Joonas Jehkinen ja Niko Oksanen oli neljäs.

Palataanpa Nousun kilpailun neljään viimeiseen sarjaan. Niko Oksanen jatkoi varmaa keilailua eikä antanut kenenkään tulla edes lähituntumaan. Juho Rissanen piti toisen sijansa – tosin sarjat 279, 255 ja 237 pudottanut Jarno Lahti nousi kohisten aivan Rissasen tuntumaan ennen viimeisestä sarjaa. Siihen molemmat tekivät hieman alle parisarjan ja Juho Rissanen oli toinen 7 pinnan erolla ennen Jarno Lahtea.

Niko Oksanen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen voittoonsa ja koko Savon turneeseensa.

– Minulla oli hyvä päivä. Keli ei ollut ihan yksinkertainen, hyvin siinä piti pelata. Heitto pysyi koko 10 sarjan ajan mukavasti kasassa, pää kesti hyvin ja tarvittavat muutokset onnistuivat. Ja Tinatkin menivät minulta ihan ok.