AS:n Niko Oksanen voitti Mikkelin keilahallissa keilatun Kevätkiekauksen. Kovimman vastuksen hänelle tarjosi maajoukkuekaveri Mainareiden Tomas Käyhkö, mutta Oksanen oli kuitenkin kahden sarjan ja neljän pelaajan finaalissa ylivoimainen.

Loppukilpailuun selvinneet 20 keilaajaa pelasivat ensin 4 sarjaa ja 12 parasta jatkoi pudotuspeleihin. Mainareiden Juho Rissanen, hänkin maajoukkueringin miehiä, aloitti komeasti 290 pisteen sarjalla, mutta osion parhaat lukemat 868 pudotti Tomas Käyhkö ennen 843 pistettä kaataneita Niko Oksasta ja St.Michel Bowlersin Ismo Lainetta

Ensimmäisessä 2 sarjan pudotuspeliosiossa käytiin tiukkoja kamppailuja jatkopaikoista. Niko Oksanen kirjautti parhaat lukemat 480. Jatkoon selviytyivät myös SBF-seuran Jouni Helminen, Tomas Käyhkö, Juho Rissanen sekä St.Michel Bowlersin Teemu Laukkarinen, Ismo Laine, Kirsti Piipari ja Jaakko Oinonen. Hyvin keilanneet Ysisadan Aleksi Märkälä, AS:n Mika Oksanen sekä St.Michel Bowlersin Pirkko Airas ja Kaija Väisänen joutuivat siirtymään katsomon puolelle.

Toisessa kahden sarjan pudotuspeliosiossa ottelut sen kun vaan tiukkenivat. Jouni Helminen (467) ja Tomas Käyhkö (459) passittivat hallitsevan Suomen mestarin Juho Rissasen (438) pukukopin puolelle ja saman tempun tekivät Niko Oksanen (436) ja Kirsti Piipari (416) Jaakko Oinoselle (405).

Finaali oli sitten Niko Oksasen heiniä. Hän kaatoi sarjat 259 ja 251 eli yhteensä 510. Tomas Käyhkökin teki komeat pisteet 465 (227 ja 238) mutta ei isommin uhannut Oksasta missään vaiheessa. Jouni Helminen kirjautti pisteet 437 ja St.Michel Bowlersin tänä vuonna naisten B-tason SM-pronssia keilannut Kirsti Piipari päätyi lukemiin 398 ja neljänneksi.

Pallonvaihto pienellä riskillä

Niko Oksanen keilasi illan 10 sarjaansa hyvällä keskiarvolla 227. Maajoukkuekeilaajalle keskiarvo ei kuitenkaan ole mikään erityisen loistava. Olisi rataolosuhde vaativa?

– Radoilla oli alussa erilaisia pelaajia ja ratapareille tuli eroja. Keli ei ollut alussa helppo. Itse aloitin uretaanilla ja pelasin suoraviivaisesti kakkosmerkin paikkeilta. 

Pelin edetessä tulostaso parani ja keli helpottui. 

– Tiesin, että kahteen viimeiseen sarjaan pitää pelata kovaa tulosta. Vaihdoin pienellä riskillä kiiltävään palloon. Se toimi ja sain hyvät heitot oikeisiin paikkoihin. Pelasin koko kisan suhteellisen varmasti, minulla oli hyvä päivä ja tekeminen pysyi kasassa.

Ja tietysti Mikkelissä asuvan ja harjoittelevan Tomaksen voittaminen on aina makeaa?

– Niin. Tällä kertaa näin päin.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Jere Pursiniemi