Niko Oksasella oli synkkääkin synkempi torstai QubicaAMF maailmancupissa. Hän putosi kolmannelta sijalta kauas kärjestä.

Niko Oksasen peli ei kulkenut koko päivänä ja tulos vajosi todella alas ollen nyt 17. sijalla. Oksanen aloitti pelinsä vaatimattomalla 134 sarjalla, mitä seurasi sarjat 166 ja 170.

Ainoa valonpilkahdus Oksasen pelissä oli neljäs sarja, johon teki pisteet 227. Kaksi viimeistä sarjaa toivat jälleen hänen peliinsä tervanjuontia ja sarjoiksi tulivat 168 ja 191. Neljänteen blokkiin hän summasi pisteet 1056. Kokonaistulos 24 sarjaan on 4863, millä hän tippui kolmannelta ja sijalta peräti 17:ksi.

– Ensimmäinen sarja on ollut vaikea joka päivä, ja niin oli nytkin. Olosuhde oli tänään muuttunut sellaiseksi, johon olin itse kuvitellut sen muuttuvankin kilpailuiden aikana valmentaja Sami Konsteri kommentoi pelien päätteeksi torstaina.

Oksaselle epäonnistuminen tässä kohtaa kilpailuita oli tietysti kolaus. Hän on keilannut kovassa vireessä läpi kauden.

-24 joukkoon selvittiin, mutta Niko oli kyllä allapäin pelin jälkeen. Syystäkin, koska hän oli tullut tänne voittamaan. Huomiseen peliin kummatkin suomalaiset lähtevät takaa-ajomatkalta ja matkaa on aikalailla. Nyt ei voi muuta kuin tyhjentää päät ja antaa mahdollisuus huomiselle, Konsteri sanoo.

24 parasta miestä ja naista jatkavat pelejään perjantaina kello 10.00 Suomen aikaan. Oksasella on matkaa kahdeksanteen sijaan 125 pistettä ja aikaa sen kiinni ottamiseksi kahdeksan sarjaa.

Miesten kilpailua johtaa 24 sarjan jälkeen vajaan 200 pisteen erolla Etelä-Afrikan Francois Louw. Toisena on Saksan Oliver Morig ja kolmantena Etelä-Korean Wanhee Lee.

Järjestäjän sivuille

 

Olli Pakonen&Henri Havusela