Brunswick Ballmaster Openissa nähtiin yhdeksännessä erässä uusi kärkitulos, kun Niko Oksanen nakutti hurjan 1561 tuloksen.

Oksanen sai lentävän lähdön peliin, kun heti ensimmäinen sarja alkoi yhdeksällä kaadolla. Kymmenellä heitolla jäi seiskakeila pystyyn. 279 antoi osviittaa mitä tuleman piti. Hän jatkoi sarjoin 279, 235 ja 236. Tässä kohtaa tulosta oli jo 1029 ja finaalipaikka käytännössä varma. Oksanen painoi kovaa loppuun saakka, kun kaksi viimeistä sarjaa olivat 264 ja 268. Lopputuloksella 1561 hän otti kärkipaikan Santtu Tahvanaiselta.

Oksanen pelasi pelinsä kahdella pallolla.

-Pallot menivät tänään hyvin. Tein yhden uuden pallon ja se meni kyllä tänään hienosti, Niko aloitti.

Hän oli heittänyt karsintaa jo kaksi kertaa ennen tiistaita ja piti olosuhdetta samankaltaisena.

-Alkuun tuntui ihan samalta kuin kahdessa aiemmassakin pelissä, mutta kun oli vähemmän kierrettä radalla, niin olosuhde ei muuttunut niin paljon kuin viime viikolla.

Niko pelaa vielä kaksi kertaa miesten EM-joukkueen kanssa.

-Meillä on erät perjantaina ja lauantaina, niin niissä pääsen testaamaan, että miten olosuhde muuttuu, kun tulee ulkomaalaisia pelaajia mukaan, hän päätti.

Niko Oksanen otti turnauksen kärkipaikan

Oksasen takana ei nähty taistelua finaalipaikoista, vaan taisteltiin veteraanien erikoispalkinnoista. Teemu Raatikainen oli lopulta vahvin veteraani tuloksella 1268 ja pokkasi palkinnoksi keilapallon. Rauli Raita teki 1213 ja sai Ballmaster Openin uusintalahjakortin. Peter Strömbergin ensiesiintyminen veteraanipeleissä toi hänelle Ballmaster Openin desperado -lahjakortin tuloksella 1195.

Laskennallinen finaalirajaennuste yhdeksän erän jälkeen on 1330 ja eristä 9-11, josta pääsee kaksi parasta 1268, mutta se tulee nousemaan reilusti.

Seuraava erä keilataan tänään klo 17:30.

Tulossivulle

Järjestäjän sivuille

Olli Pakonen