Kouvolan All Starsin Niko Oksanen voitti Mikkelin keilahallissa 10.kertaa pelatun St.Michel Bowlersin järjestämän Winter Open-kilpailun. Finaali oli tiukkaa taistelua, joka ratkesi vasta viimeisessä sarjassa. Niko Oksanen kaatoi päivän 10 sarjaansa hyvällä 237,5 sarjakeskiarvolla.

Loppukilpailuun selviytyneet pelasivat ensin 5 sarjaa ja sen jälkeen 10 parasta jatkoi 5 sarjan finaaliin.

Ensimmäisen osion parhaat pinnat 1209 kaatoi Winter Openin viime vuoden voittaja, TPS:n Jesse Kallio. Parhaimmillaan Kallio hurjasteli koko kisapäivän parhaan 290 pisteen sarjan. Hienosti keilasivat myös Bayn Santtu Tahvanainen (1185), Niko Oksanen (1171) ja Mainareiden Tomas Käyhkö (1123).

Mikkeliläisistä finaaliin kaatoivat St.Michel Bowlersin Teemu Oinonen (1069) ja vetreä veteraani Vesa Orava (1065). Kaksikko onkin tottunut pärjäämään tässä yhdessä Suomen suuremmista keilakilpailuista – Oinonen oli viime vuonna kilpailussa niukasti toinen ja Orava voitti B-finaalin.

Finaali alkoi räväkästi. Jesse Kallio ja Niko Oksanen latoivat kaatoa kaadon perään ja molemmille kirjattiin komea sarja 289. Eroa ei syntynyt, mutta kun Oksanen voitti Kallion kaikissa loppusarjoissa, hän nappasi kisan voiton.

Loppuratkaisu oli kuitenkin todella jännittävä. Santtu Tahvanainen iski 3. ja 4.sarjaan kovat lukemat (259 ja 267) ja hän nousi taistelemaan viimeisessä sarjassa voitosta Oksasen ja Kallion kanssa. Kukaan ei enää saanut ratkaisevia kaatojonoja ja kärjen järjestykseksi muodostui Oksanen 2375, Tahvanainen 2348  ja Kallio 2345. Tomas Käyhkö 2214 sijoittui neljänneksi.

Mikkelin Vesa Orava kaatoi hienosti finaalin 5.parhaan tuloksen ja hän sijoittui kisassa viidenneksi ennen Mainareiden Juho Rissasta.

”Luotettava siihen, mitä pallo kertoo”

– Tämä on yksi maan isoista kisoista ja sen voittaminen tuntui tosi hyvältä. Sain isomman onnistumisen MM-kisojen ja vähän vaikean kauden jälkeen, totesi Niko Oksanen keilaurakkansa jälkeen.

Niko Oksanen pelasi ensimmäiset 5 sarjaa uretaanilla ja finaalin kiiltävällä reaktiopallolla.

– Rataolosuhde oli ihan pelattava, tosin se muuttui ja ratojen välillä oli eroja – piti pystyä lukemaan rataa, tekemään nopeita muutoksia ja luottamaan siihen, mitä pallo kertoi. Pallon vaihtaminen oli oikea ratkaisu.

Hannu Pesonen B-finaalin paras

Winter Open-kilpailun B-finaalin voitti St.Michel Bowlersin Hannu Pesonen. Erittäin tiukan vastuksen hänelle tarjosi seuratoveri Ismo Laine.

Hannu Pesonen (kesk) voitti B-finaalin, Ismo Laine (vas) oli toinen ja Marko Sivonen kolmas. Kuva: Riitta Niemi

Finaalissa pelattiin viisi sarjaa. Kärkikaksikon vääntö oli tiukkaa. Ismo Laine johti kolmannen sarjan jälkeen 10 pinnalla, Hannu Pesonen neljän sarjan jälkeen 3 pinnalla. Pesonen ratkaisi voiton tarkalla pelillä ja tasaisuudellaan.

Hän kaatoi viimeiseen sarjaan kauniit lukemat 209 ja sinetöi voittonsa.

Kolamanneksi nousi viimeisen kirisarjansa (257) ansiosta Mutku BC:n Marko Sivonen, joka ohitti kalkkiviivoilla Savonia Kari Tuomaisen yhdellä ainoalla pisteellä. Muutenkin B-finaalissa taistelu sijoituksista oli todella tiukkaa.