Molemmat suomalaiset ovat hienosti jo varmistaneet paikkansa huomenna pelattavaan finaaliin. Niko Oksanen on keilannut kilpailun kärkituloksen 1485. Hänen peliinsä kuuluivat sarjat 225, 258, 233, 299, 244, 226.  Hän lähtee luottavaisin mielin finaaliin.
– Äsken kävin testaamassa palloja yhden erän, eli kaksi lappua pelannut yhteensä. Tittelistä lähden pelaamaan, totesi Oksanen. Kärkitulos syntyi jo torstaina ensimmäisellä yrityksellä.

Tomas Käyhkö on ennen viimeistä erää sijalla 18. tuloksella 1393. Kun 28 pelaajaa pääsee suoraan finaaliin, voi finaalipaikkaa pitää lähes varmana tässä vaiheessa. Karsintaraja on noussut jo reilusti yli 1300, ennen viimeistä erää se on 1379, jonka on keilannut Ruotsin Anneli Blomqvist. Tänään pelataan vielä yksi erä ja sen jälkeen semifinaali. Finaalipelit alkavat huomenna klo 10 paikallista aikaa, Suomessa klo 11.
Käyhkö on osunut taskuun hyvin, mutta keilareaktio saisi olla parempi.
– Olosuhde on tuntunut melko helpolta. Itsellä on tuottanut ongelmia se, miten saa kymppikeilan tippumaan. Toivotaan, että huomiseksi löytyy idea, jolla saa tarpeeksi kaatoja.

Loppukilpailun pelitapa on raadollinen. Koko finaalin ajan keilataan kolmen sarjan osioita viisi kappaletta. Kun karsinnan sijat 1-8 pääsevät suoraan finaalin neljänteen vaiheeseen, tulevat he keilaamaan finaalissa maksimissaan kuusi sarjaa, jos pääsevät jatkoon viimeiseen vaiheeseen. Joka osiossa, paitsi viimeisessä, on mukana 16 keilaajaa, joista puolet pääsee jatkoon. Viimeiseen vaiheeseen otetaan kahdeksan, jotka keilaavat kolme sarjaa edellisen vaiheen pisteisiin, ja eniten keiloja kaatanut kruunataan voittajaksi.

 

Tulokset

Online Scoring

 

Eliisa Hiltunen