Rojjaas-seuran Olavi Kuusisto keilasi makean voiton Kuopion keilahallissa pelatussa Tiimin Erikoinen -kilpailussa. Kuusisto kukisti finaalissa Mainareiden maajoukkuemies Tomas Käyhkön ja kolmanneksi sijoittuneen Mikkelin Boom-seuran Antti Antikaisen.

Loppukilpailuun selvinneet 24 keilaajaa pelasivat ensin 6 sarjaa, jonka jälkeen viisi parasta jatkoi shoot out-peleihin.

Kuuden sarjan pelissä Tomas Käyhkö oli tuloksellaan 1464 täysin ylivoimainen. Hän innostui hurjaan loppukiriin – viidenteen 279 ja kuudenteen täydet 300. Hyvin pelasi myös veteraanien mestaruussarjassa monta vuotta keilannut Olavi Kuusisto, joka nappasi kakkostilan pistein 1386. Jatkoon tiensä selvittivät myös hyvän loppukirin ottanut Antti Antikainen (1383) sekä Mainareiden Juho Rissanen (1342) ja Onni Riikonen (1340). Parhaat karsiutuneet olivat Boomin Jari Aikioniemi (1323) ja Markku Veijanen (1309).

Välierässä Antti Antikainen jatkoi tehokkaasti ja hän passitti sarjallaan 259 Juho Rissasen (223) ja Onni Riikosen (186) katsomon puolelle.

Pallo on pyöreä. Keilapallokin. Silloin tällöin käy niin, että kun ensin pelataan pitempi peli, joku dominoi ja ottaa ison eron muihin. Mutta jännitys säilyy, sillä yhden sarjan finaalissa voi käydä miten vaan. Niin kävi Kuopiossakin.

Finaali oli alusta alkaen kahden eli Tomas Käyhkön ja Olavi Kuusiston kauppaa. Käyhkö kaatoi pinnan enemmän mutta Kuusisto voitti tasoitusten turvin. Finaalisarja kirjattiin Kuusistolle 230-214. Antikainen teki 158 ja otti kolmannen sijan.

”Mahtava yllätys”

– Olihan tämä mahtava yllätys kaikille ja myös itselleni. Kilpailu sujui minulta tosi hyvin, pelasin tasaisesti eikä tullut yhtään huonoa sarjaa, iloitsi Olavi Kuusisto kisan jälkeen.

Tiimin kisassa 74-vuotias Olavi Kuusisto ei ollut ensimmäistä kertaa tiukassa paikassa. Hän oli voittamassa kaudella 2018-19 veteraanien mestaruussarjaa Rojjaasin joukkueessa.

– Mestaruus oli tosi tiukilla, sillä voitimme mestaruussarjan loppuotteluissa Lahden Falconsin vain kahdella pisteellä.

Teksti: Markku Lahikainen