Osku Palermaan kolmas karsintablokki tämän vuoden U.S. Openissa jäi kauas toivotusta ja samalla karkasi jatkopaikka tässä arvostetussa turnauksessa. Kolmannen päivän ratahoito ennakoitiin helpohkoksi ja sen mukaisia olivat myös tulokset. Komeimmin päivän kahdeksan sarjan pelin selvitti Australian Sam Cooley, joka aloitti sarjoilla 279, 264, 278 ja 279. Sitten tahti hidastui, mutta päivän tulos oli 1962 (245,0). Vain kuusi pistettä jäi Anthony Neuer, 1956.

Palermaa ei päässyt tuollaisiin lukemiin kuin yhden kerran. Neljä ensimmäistä sarjaa Ode kamppaili parituloksen kanssa, kerran meni hieman yli, kolmesti jäi vajaan kymmenen pisteen päähän. Viidenteen tuli surkea sarja, ei yhtään paikkoa. Kolme pahaa reikää ja pari tuplaa irtokaatojen ohella antoivat 172 ja viimeistään tuossa vaiheessa karisivat jatkohaaveet. Seitsemännessä sarjassa Osku aloitti kahdeksalla kaadolla, sitten tuli jälleen reikä pilaamaan hyvää peliä, 265. Kahdeksan sarjan tulos oli 1628 (203,5) ja sen myötä kokonaispisteet 4918 (204,9). Oskun nimi löytyy tulosluettelosta sijalta 57 ja se merkitsee turnauksen päättymistä.

Kysyin Oskulta nettilähetyksessä nähdystä selän venyttelystä ja olkapään hieroskelusta:

  • Ei tuo kropan kenkkuilu peliä auttanut, mutta ei se sen takia metsään mennyt. Ensimmäinen ratapari ei kääntynyt reunasta ja sen takia tuli yritettyä kaikkea. En onnistunut pääsemään hyvään kropan asemaan pelaamaan reunasta. Olisi vaan pitänyt päättää, että vedän uretaanilla ja saada se toimimaan. Palloa vaihdoin kymmenen kertaa kolmeen ekaan sarjaan ja ei koskaan vaan ollut riittävästi luottoa.
  • Kaksi missiä tein kymppikeilasta, muuten taas hyvää paikkopeliä. Sama tarina taas miljoonien reikien kanssa, kun en tehnyt oikeaa asiaa. Ja kädestä hieman pakottaen/nykivästi, kun ei ollut luottoa/kroppa mukana.
  • Toivottavasti nyt pääsen kotiin. Huomenna covid-testi ja lauantaina kotiin.

 

Kärjessä Jakob Butturff lisäsi etumatkaansa tekemällä tänään 1894. Yhteensä hänellä on pisteitä 5469 (227,9) ja sen myötä 157 pisteen ero kakkosena tulevaan Matthew Sandersiin. Kolmatta sijaa jakavat Neuer ja Ruotsin Jesper Svensson, 5310 (221,3). Danielle McEwan läpäisi karsinnan tuloksellaan 5101 (212,5) ja on sijalla 25 kamppailemassa pääsystä 24 parhaan joukkoon. Karsintarajaksi muodostui 5051 (210,5). Sen tekivät Palermaan kanssa samalla rataparilla kolme päivää keilannut Brian Robinson ja USBC Mastersissa säväyttänyt 18-vuotias Spencer Robarge. Yhden sarjan uusinnan voitti Robinson 241-206, hän otti jatkopaikan, nuori Robarge jäi nuolemaan näppejään.

Karsinnan 36 parasta keilaajaa pelaavat vielä yhden kahdeksan sarjan blokin, jonka jälkeen 24 parasta pääsee keilaamaan täyden round robinin. Sen jälkeen 56 sarjan tulosten perusteella viisi parasta keilaa porraspelin sunnuntaina.

 

Pekka Korpi

USBC:n U.S. Openin sivuille