Osku Palermaan kommentit päivitetty torstai-iltana.

PBA Players Championship-kilpailussa pudotettiin kolmen kuuden sarjan pelin jälkeen porukkaa pois jatkosta. Ikävä kyllä noiden pudotettujen joukossa oli myös Suomen Osku Palermaa. Oskun peli kolmannessa osiossa kulki kohtuullisesti, 1329, mutta kun jatkopaikka oli toisen osion epäonnistumisen myötä karannut turhan kauas, jäi himoittu jatkopaikka saavuttamatta. Ei kolmaskaan peli mitään lentoa ollut, pari hyvää sarjaa ja muut pikkuparia, mutta yhtään huonoa sarjaa ei tullut. Mutta, kuten sanottua, noissa ympyröissä ei riitä, että ei epäonnistu. Kärkeen päästäkseen on onnistuttava, ja isosti.

Palermaa kertoili pelistään matkustettuaan Tom Hessin kanssa kohti Nebraskaa, missä ensi viikolla keilataan U.S.Open.

  • Eka blokki oli hyvää peliä ja olin hyvin kartalla. Kaksi vikaa vähän vähemmän, mutta tuntui että ansaitsin enempi kuin 1337. Pelasin Matt Oglen kanssa, joka veti 1430.
  • Toka blokki alkoi hyvin 248, sitten ei mikään onnistunut ja kaikki virheet tapahtui väärään suuntaan, ulospäin liukkaammalla radalla ja päinvastoin ja niistä maksettiin. Minun lähellä ei oikein kellään ollut hyvää pallonreaktiota ja kuvittelin tulosten olevan maltillisia, mutta kuinka väärässä olinkaan. Tosi moni veti kovaa. Sain 1230, Ogle teki samoilla radoilla 1130, 300 vähemmän kuin ekaan blokkiin, joten tuskin rata-arpakaan suosi. Pelattavia oli kaikki rataparit, mutta kovin erilaisia keskenään.
  • Kolmas blokki oli aika samanlainen kuin ensimmäinen. OK ja ajoittain hyvää peliä, mutta jonot vaan eivät halunneet tulla. Tuplia tuli paljon, mutta sitten aina jäi jotain, useimmiten pesästä. Ja harhaheitoista usein tyhjä, tosin niin se pitäisikin olla. Näin Osku kertoili kustakin blokistaan.
  • Lähdin suoraan kisan jälkeen Tom Hessin kyydissä hänen luokseen pariksi päiväksi, koska U.S.Open on 13 tunnin ajomatkan päässä ja Hess asuu matkan varrella about 3,5 tuntia sieltä. 10 tuntia on heille hyvällä säällä, eilen tuli lunta jonkin verran, joten about viisi tuntia siitä ajettiin, tosin aikaa meni 7,5. Ja sitten yövyttiin hotellissa matkalla. Nyt loput viisi ajoa, sitten pari päivää hänellä, treeniä, salia ja hengailua.
  • Tänään illalla pelaamaan hänen kanssaan liigaa. Huomenna keila- ja salitreeni ja illemmalla paikallisten junnujen lätkäpeliin. Eli akkujen latausta Openia varten. Perillä on sitten sunnuntai-iltana Pro-Am ja maanantaina harjoitus (4 x tunti tai puolitoista, kun on neljä keliä…)

Tuollainen on Oskun suunnitelma loppuviikoksi.

Players Championship on edennyt jo 26 sarjaan, kolmen karsintapelin lisäksi 24 jatkoon keilannutta ovat pelanneet round robinin ensimmäiset kahdeksan sarjaa. Australialainen Jason Belmonte jatkaa kilpailun kärjessä pistein 6184 (keskiarvo 233,8). Hän putosi iltapelien aluksi jopa kolmanneksi, mutta otti jälleen kärkipaikan viimeisessä sarjassa. Belmo voitti kahdeksasta ottelustaan kolme ja pelasi yhden tasan. Kuuden pisteen päässä kakkosena tulee seniori-ikäinen Norm Duke, joka johti peliä lähes koko illan, mutta putosi viimeisen sarjan 177:n myötä toiseksi. EJ Tackett nousi kuuden voittonsa myötä kolmanneksi tuloksellaan 6147. Kilpailu on vielä nuori ja tasainen, seitsemän kaveria sopii sadan pisteen sisään ja round robinia on jäljellä vielä 16 sarjaa. Niiden jälkeen viisi miestä etenee porraspeleihin.

 

PBA:n sivuille

Pekka Korpi