Osku Palermaan päivä ei lähtenyt käyntiin U.S. Openin viimeisessä karsintablokissa ennen round robinia. Hän jäi 49 pistettä viimeisen jatkopaikan ottaneesta Marshall Kentistä ja lopulliseksi sijoitukseksi viimeisen vaikean sarjan jälkeen tuli sija 31.

Palermaa onnistui kahdeksan sarjan aikana ylittämään parituloksen rajan vain kolme kertaa, muutoin tulokset jäivät vaisuiksi. Tulostaso U.S. Openissa on kuitenkin hyvin maltillinen, joten peli oli jatkopaikan osalta auki viimeiseen sarjaan asti. Palermaa keilasi sarjat 167, 178, 214, 220, 181, 181, 210, mutta lopetti kohtalokkaasti sarjaan 132. Vielä ennen viimeistä sarjaa hän oli kiinni viimeisessä jatkopaikassa, mutta ei onnistunut ratkaisemaan viimeisen rataparin vaikeuksia riittävän hyvin.

-Oli yksi niitä päiviä, kun mikään ei mennyt niin kuin haluaisi, Palermaa totesi.

-Pelasin B erässä, joka tarkoitti sitä, että karsinta on ohi about keskiyöllä, huoneeseen päästiin vähän yli yhden, unta vajaat kaksi tuntia ja 6.30 ylös aamulla, jotta kroppa heräisi klo 8 alkaviin harjoituksiin.

-Väsymys viime yöstä ja viime aikaisesta kovasta reissaamisesta ei helpottanut saamaan peliä riittävälle tasolle ja kun näin on, ei tuurikaan käy, kun pelistä tulee pakotettua.

-Viimeiseen sarjaan lähtiessä olin vielä sisällä, mutta ikävä kyllä siihen jouduttiin rataparille 15-16, joka on ollut koko kisan ajan tuloksellisesti selvästi alhaisin. Tosi harmittava loppu, kun round robinista kisa oikeastaan vasta alkaa, varsinkin tällä tulostasolla, Palermaa harmitteli.

Yhteistulosta hänelle kertyi kahdeksaan sarjaan vain 1483 ja sijoitus kilpailussa 31.

-Hyvän mielen antaa se, että noinkin pitkälle päästiin, vaikka vielä en ole huippukunnossa.

-Nyt kotiin pariksi päiväksi ja siitä Kuwaitiin lopettamaan tämän vuoden kilpailut, josta vielä suoraan Japaniin kahdeksan päivän palloesittely- ja valmennuskiertueelle, viestitteli Palermaa urakkansa päätteeksi.

Matkustusta Odella siis riittää.

Kahdeksan sarjan aikana kärkipaikalle nousi Sean Rash, joka keilasi 1718 ja sen siittämänä päätyi yhteistulokseen 6846, kun on keilattu 24 sarjaa. Round robin -pelien ensimmäisellä kierroksella tilanne kuitenkin taas muuttui, kun Rash onnistui voittamaan vain yhden ottelun ja putosi sijalle yhdeksän. Kärkeen nousi jälleen Francois Lavoie 8729, toisena Anthony Simonsen 8694 ja kolmantena Bill O’Neill 8668.

Tänään (Suomen aikaa illalla ja ensi yönä) miehet keilaavat 16 sarjaa round robin -otteluita, jonka jälkeen viisi parasta lunastavat paikkansa huomisen TV-finaaleihin.