PBA:n kevät jatkuu viiden kisan ryppäällä World Series of Bowling, joita keilataan käytännössä samanaikaisesti. Ensimmäisenä vuorossa Cheetah Championship, joka pelataan nimensä mukaisesti cheetah-olosuhteella. Kahden viiden sarjan karsintablokin jälkeen 16 parhaan tuloksen tehnyttä keilaajaa jatkaa kisaa myöhemmin pelattavaan round robiniin. Lisäksi Cheetah Championshipin tulokset huomioidaan PBA World Championshipissa ja Mark Roth/Marshall Holman parikilpailussa.

Osku Palermaa kertoi lähtevänsä kisaan hyvillä mielin. Hän sanoi tehneensä hieman muutoksia fyysiseen peliinsä ja odottavansa, miten se sujuu. Kroppa kuulemma oli vähän tiukkana, mutta venyttelyllä siitä varmaan selvittäisiin. Mutta alku ei ollut kovin hyvä. Ensimmäiseen viiteen sarjaan Ode kaatoi 1005 pistettä ja toiseen tasan tonnin. Tulos ei riittänyt lähellekään jatkopaikkaa, vaan hän löytyy listalla sijalta 83.

Pelin jälkeen Osku kertoi laajasti kisan kulkemisesta:

  • Aamupeli oltiin lähellä, mutta koskaan ei mitään. Kaksi rataparivaihtoa seurattiin huonotuloksisia eri tyylejä, niin en vaihtanut uretaanista reaktiiviin. Verrattuna harjoituksiin tänään oli kovasti erilaista. Onnistuin myös hyvin missaamaan aina ”väärään” suuntaan ja tuloksena oli nolla. Eli jos reaktion rataparilla antoi hieman sisään, niin ulospäin ja toisin päin.
  • Iltapelin pelasi uretaanilla taas ja tuntui, että oli OK reaktio, mutta niin se vaan hävisi. 180 yhdellä tyhjällä. Toiseen sarjaan vaihdoin reaktiiviin, koska pelkäävä ei voi pärjätä. Sain 220 ja 258. Mutta sitten tuli taas lunta tupaan ja urakalla. Ratapari kääntyi hieman enemmän, vedin turpaan. Tein muutoksen, mutta tuli huono heitto ja turpaan. Vaikka ihan hyvän sarjan avausheitollisesti mielestäni pelasin, niin kahden missin (yäk!) myötä 182. Viimeisessä sarjassa homma ei toiminut lainkaan, eikä pallon vaihtokaan auttanut, neljä reikää ja 156.
  • Pelataan loppupelit fyysisesti paremmin ja toivottavasti osuu arvaukset kohdilleen. Huomisen Chameleon tuntuu harjoituksissa olevan hankala. Näyttää olevan kaksi vaihtoehtoa, suoraan about rimojen 5-7 tienoolla tai 15-20, josta lähes samaan breikkiin. Kovasti näyttivät uretaanit antavan parhaat reaktiot koko lavalle. Täydellinen skenaario olisi reunemmasta koko päivä urtsulla vaan, ehkä jopa ainoastaan palloa vaihtaen ilman käsi- ja vauhtitemppuja/muutoksia, tosin niin helpolla harvemmin, jos koskaan, täällä pääsee…

Palermaan parina pelaava Jacob Butturff ei juurikaan paremmin pelannut, kymmeneen sarjaan hän sai 2068 ja on sijalla 68.

Cheetah-turnauksen kärjessä on karsinnan jälkeen EJ Tackett lukemalla 2434. Viimeinen jatkoon selvinnyt oli Chris Via, 2270. Round robinin jälkeen viisi parasta etenee porraspeliin.

Maanantain aikana keilataan Chameleon Championshipin karsinta, sekin 5+5 sarjaa.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille