Osku Palermaalla oli ongelmia vasemmanpuoleisen radan pitkän hoidon kanssa, ja sitä myötä tulokset jäivät liian mataliksi PBA Oklahoma Openissa. Ensimmäinen ja viimeinen sarja epäonnistuivat ja jatkopaikka jäi 70 pisteen päähän.

Kilpailijoita koetellaan tosissaan, kun vasemmanpuoleisella radalla on 45 jalkaa pitkä Dragon-hoito ja oikeanpuoleisella 32 jalkaa pitkä Wolf-hoito. Kun kahden kaatoheiton olosuhteen ero on neljä metriä, ei riitä pelkkä pallon ja pelilinjan vaihto. Kärkipään keilaajat homman saivat haltuun, mutta suurimmalla osalla oli ongelmia jommallakummalla kelillä. Useimmat pelaajat käyttivät lyhyemmällä hoidolla uretaanipalloja, mutta Tom Smallwood meni pykälän pidemmälle. Hän käytti muovipalloa, joka rivikeilaajille toimii paikkopallona. Firelake Bowling Centerissä ongelmat kulminoituivat pitkällä hoidolla. Osku Palermaa kommentoi asiaa:

– Pitkä oli monelle hankala, kun sitä vetää porukka mistä sattuu ja forssi on tärkeä. Täällä myös rataparit ovat tunnetusti erilaisia.

Parhaiten erilaisuudet hallitsi Ballmaster Openissakin kolmesatasen tehnyt englantilainen Dominic Barrett. Hän rullasi toiseen blokkiin komeasti 1482 ja kokosi 12 sarjaan yhteensä 2760 (230,0). Tuo toisen blokin tulos nosti engelsmannin sijalta 34 kärkeen. Yhdysvaltain Kyle Sherman pääsi lähelle tuloksellaan 2749. Kolmas karsinnassa oli USA:n Patrick Hanrahan, 2739. Viimeisellä jatkopaikalla, sijalla 16, kököttää Greg Young, USA, 2633 (219,4).

Viikon toistaiseksi ainoan kolmesatasen heitti kuudenneksi sijoittunut Nicholas Pate.

Palermaan kisaa vaikeutti ensimmäiseen sarjaan kahden tyhjän ruudun myötä tullut 182. Jatkossakin Dragonilla oli vaikeuksia, mutta tulokset paranivat ja viidenteen kertyi jo 243. Toki se oli jo liian myöhäistä, vaatimuksena viimeiseen sarjaan oli kaksi ja puolisataa.  Siihen tullut 186 vain kasvatti eroa karsintarajaan. Nyt rakoa tuli 70 pistettä.

– Eka sarja oli hyvää peliä, mutta minulla oli vähän väärä pallo ja kaksi kertaa jäi seiska ja kaksi kertaa kymppi pesästä, kerran ohi ja kerran tuli reikä. Harmittava alku, kun oli hyvää peliä, mutta tuli vain 180. Lyhyt oli aika hyvin hallussa koko päivän, mutta pitkällä ei ollut luotto kohdallaan ja tuli liian monta huonoa heittoa, jutteli Osku pelin jälkeen.

16 parasta jatkavat round robinilla ja sitten viisi parasta TV-porraspelillä.

Osku aloitti valmistautumisen ensi viikon Arizonassa pelattavaan Jonesboro Openiin.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille