Lopulta suomalaisista vain Sanna Pasanen pääsi loppukilpailuun Hollannin Hammer Bronzen Schietspoel turnauksessa. Karsinnan voitti Markus Jansson ja parhaan naisen palkinnon vei niin ikään ruotsalainen, Sandra Andersson. Karsintarajaksi muodostui 1278, sen keilasi isäntämaan Mark Jacobs. Kimmo Lehtonen ja Kaaron Salomaa eivät pystyneet enää parantamaan tuloksiaan, eikä Salomaata onnistanut desperadossakaan. Peppi Konsteri keilasi viimeisessä erässä hieman paremmin aiempiin peleihinsä nähden, tulosta kuitenkin vain 1177.

Finaalin ensimmäisessä vaiheessa keilattiin kuusi sarjaa, josta 12 parasta jatkoi toisen vaiheen lohkopeleihin. Pasanen aloitti pelinsä hyvin pelaamalla kolme sarjaa mukavasti päälle parin, 214, 218 ja 202, mutta toiset kolme sarjaa toivat vaikeuksia. Niihin Pasanen kasasi sarjat 174, 171 ja 190 ja niillä yhteistulosta tasoitusten kanssa 1217. Näin hän kommentoi pelejään kotimatkalta:

  • Kolme ekaa sarjaa meni hyvin, mutta sen jälkeen katosivat kaadot. Neljäs ja viides sarja päättyivät isoihin reikiin, joten meni siihen ne sarjat. Loppuun asti taistelin, kun tiesin, ettei ollut paljon eroa rajaan. Viimeiseen sarjaan taisi tulla kolme kaatoa, niillä ei paljon juhlittu. Harmittaa, kun heitto tuntui hyvältä, niin ei kovin hyvä fiilis jäänyt, mutta tästä opitaan taas.

Kahdentoista parhaan joukkoon vaadittiin 1251. Parasta tahtia keilasi tässä vaiheessa Saksan Oliver Morig 1372.

Toisessa vaiheessa pelattiin neljässä neljän pelaajan lohkossa kaksi sarjaa, josta jokaisen lohkon kaksi parasta eteni kolmanteen vaiheeseen. Karsinnan neljä parasta tulivat vasta tähän vaiheeseen mukaan, mutta heistä ainoastaan Carsten Hansen eteni jatkoon. Kahdeksan parhaan joukossa hänenkin tiensä kuitenkin päättyi ja neljän parhaan loppuotteluun keilasi melko yllättäviä nimiä.

Finaalin neljäs vaihe keilattiin edelleen kahden sarjan pelinä neljän pelaajan kesken. Mukana olivat Ruotsin Cajsa Wegner, Saksan Michael Krämer, Hollannin Mark Jacobs ja Tanskan Mathias Ankerdal. Voittotaistelu käytiin lopulta Ankerdalin ja Krämerin kesken. Krämer oli johdossa ensimmäisen sarjan jälkeen sarjalla 237, Ankerdal aloitti myös hyvin 224.

Toisessa sarjassa Ankerdal pääsi loistavasti peliin kiinni ja teki kahdeksan kaadon jonon toisesta ruudusta alkaen. Hänen siirryttyään johtoon, ei Krämer enää pystynyt kuromaan syntynyttä eroa kiinni. Ankerdal keilasi ensimmäiseen EBT-voittoonsa kahden sarjan lukemin 490. Krämer oli toinen tuloksella 447, Wegner kolmas 376 ja Jacobs neljäs 368.

17-vuotias Ankerdal kommentoi voittoaan lyhyesti:

– Tietysti tuntuu epätodelliselta voittaa ensimmäinen EBT-titteli. Olin todella hermostunut, mutta hallitsin sen hyvin ja yritin vain tehdä heiton kerrallaan ja se toimi.

Euroopan kiertue jatkuu kuukauden päästä Saksan Munchenissä Euro Challengen merkeissä.

 

Kilpailun tuloksiin

 

Eliisa Hiltunen