Peppi Konsteri ja Ani Juntunen voittivat parikilpailun puolivälieräottelunsa Dubaissa keilailun MM-kilpailussa. Voiton myötä kaksikko varmisti mitalin ja he keilaavat parikilpailun välierässä ensi lauantaina. Sitä ennen MM-kilpailuissa on vielä runsaasti pelejä pelattavana. Lähelle paikkaa puolivälierissä ylsivät tänään myös Kimmo Lehtonen ja Juho Rissanen, jotka etenivät omasta lohkostaan tänään uusintasarjaan, jossa seinä kuitenkin nousi pystyyn.

Porin Giantsia edustavat Peppi Konsterin ja Ani Juntusen paikka välierässä tuli upealla tuloksella Malesian Natasha Roslania ja Faten Najihahia vastaan. Konsteri ja Juntunen keilasivat kahdeksan kaatoa alusta, mutta malesialaiset pystyivät vastaamaan suomalaisten kovaan vireeseen ja ratkaisu venyi viimeisiin ruutuihin.

Malesialaiset tekivät yhdeksänteen ruutuun paikon ja Konsterilta vaadittiin ehjä ruutu. Hän teki kymppiruutuun kaksi kaatoa ja otti viimeisellä heitolla yhdeksän keilaa pois, millä peli oli selvä. Suomalaiskaksikko MM-välierään luvuin 278-256.

– Ei tätä meinaa vielä edes ymmärtää, että olemme neljän parhaan joukossa. Tähän ei kuitenkaan tyydytä, vaan lauantaina lähdetään hakemaan voittoa välierästä ja kultamitalia, sanoo 25-vuotias kuopiolainen Ani Juntunen.

Molemmille kyseessä on ensimmäinen mitali naisten MM-tasolla. Vasta 17-vuotias Konsteri keräsi viisi mitalia aikaisemmin tänä vuonna junioreiden EM-kilpailuissa ja nyt varmistui myös mitali heti perään naisten MM-kilpailuissa.

– Ihan pirun hyvä fiilis. Keilattiin tänään todella hyvin ja keskityttiin tekemiseen. Sovimme ennen puolivälierää, että lähdemme nauttimaan ja teemme molemmat viisi hyvää ruutua ja saimmekin tehtyä kahdeksan kaadon jonon, Tampereella asuva Konsteri sanoo.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas on ylpeä mitalin varmistuttua. Ennen puolivälieräottelua Juntunen ja Konsteri voittivat aikaisemmin 32 parhaan lohkopeleissä oman lohkonsa seitsemästä vastustajasta kuusi.

– Käsittämättömän hienoa, todella hyvää keilailua Anilta ja Pepiltä koko päivän. Hyvä fokus oli keilailuun ja se tuotti nyt hienoja asioita. Nyt nollataan ajatukset ja keskitytään seuraaviin kilpailuosioihin. Lauantaina lähdetään taistelemaan maailmanmestaruudesta, Ahokas sanoo.

Lauantain välierässä Konsteri ja Juntunen kohtaavat Saksan Janin Ribguthin ja Martina Shutzin. Toisessa välieräparissa pelaavat Tanskan Cecilie Dam ja Mika Guldbaek ja Ruotsin Sandra Andersson ja Joline Persson Planefors, joten mitalipeleissä keilaa pelkästään eurooppalaisia pareja.

Mila Nevalainen ja Eliisa Hiltunen pelasivat omissa lohkopeleissään ensimmäisessä ottelussa tiukan ottelun Bahrainia vastaan, mutta joutuivat taipumaan lopulta 16 keilan verran. Toisessa ottelussa he voittivat Guatemalan parin heikkotasoisessa ottelussa, mutta kahdessa seuraavassa tuli tappiot melko hyvillä esityksillä. ”Ellu” ja Mila nousivat taisteluun jatkopaikasta voittamalla loput ottelunsa. Viimeisessä ottelussa olisi tarvittu Bahrainin apua ottelussa USA:ta vastaan, mutta yhdysvaltalaistähdet hoitivat ottelunsa ammattilaisten varmuudella ja Suomi jäi lohkossaan kolmanneksi. Ruotsi voitti lohkon 18 pisteellä, USA oli toinen 15 pisteellä. Suomen saldo oli 12 pistettä.

Miehissä lähelle paikkaa puolivälierissä pääsivät hienoa tulosta tehneet Kimmo Lehtonen ja Juho Rissanen, jotka olivat lopulta oman lohkonsa jaetulla toisella sijalla. Tasatilanteessa kaksikko lähti pelaamaan uusintasarjaa USA:n Andrew Andersonia ja Kris Patheria.  Uusintaottelussa yhdysvaltalaiset eivät jättäneet Rissaselle ja Lehtoselle mahdollisuuksia ja lopputuloksella 254-202 Anderson ja Pather jättivät suomalaiset puolivälierien ulkopuolelle.

Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen eivät saaneet koneitaan käyntiin tänään. He keilasivat samassa lohkossa Lehtosen ja Rissasen kanssa, ja onnistuivat voittamaan omista peleistään yhden jääden lohkon viimeiseksi.

Keskiviikkona Dubain MM-radoilla pelataan Singlen jatkopelit. Pelaajat pelaavat kahdeksan pelaajan round robinin ja voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä yhden. Seitsemän ottelun jälkeen kaksi parasta kustakin lohkosta etenee puolivälieriin. Kello 9:00 Peppi Konsteri keilaa ryhmä B:ssä. Hänen kanssaan samassa ryhmässä ovat Englannin Verity Crawley, Columbian Juliana Franco, Singaporen Shayna Ng, Korean Seung Ja Baek, USA:n Danielle McEwan, Philippiinien Rachelle Leon ja Bahrainin Nadia Al Awadhi.

Heti naisten jatkopelin jälkeen Tomas Käyhkö pelaa yhden sarjan ottelun Singaporen Jonovan Neoa vastaa, josta voittaja etenee 32 parhaan jatkopeleihin.

Niko Oksanen keilaa kello 14:00 alkaen lohko B:ssä USA:n Jakob Butturffia, Korean Kang Heewonia, USA:n Kristopher Pratheria, Ruotsin William Svenssonia, Uzbekistanin Abdusamadov Ravshania sekä Davron Tuychienia ja Italian Antonino Fiorentinoa vastaan.

Kahdeksan parhaan puolivälierät alkavat kello 16:30, jossa pelataan yksi sarja ja voittaja etenee mitalipeleihin.

 

Teksti: Henri Havusela ja Olli Pakonen