Lauantaipäivän kattaus piti nuorten MM-kisoissa sisällään miesten parikilpailun karsinnat. Jesse Ahokas ja Pyry Puharinen olivat kovassa iskussa tehden kahden 300-sarjan siivittämänä kymmenen sarjan tulokseksi 2347, millä irtosi karsinnan 3. sija. Suomen toinen pari Rami Mukkula – Lenni Juutilainen pelasi myös hienon tuloksen 2208, mutta sillä jäätiin harmittavasti juuri sijalle 17. ja ensimmäisenä ulos jatkosta.

Jesse Ahokas ja Pyry Puharinen pitivät miesten parikilpailun karsinnassa kovaa tahtia. Kaksikko takoi kymmenen sarjan peliin peräti kaksi 300-sarjaa, ja kun näiden lisäksi löytyivät myös elätit 267 ja 268, eivät muutamat huonommat sarjat liiemmin haitanneet. Lopputulos 2347 toi karsinnassa kolmannen sijan ja paikka 16 parhaan parin joukossa tuli täten selvästi.

Miesten parikilpailun karsinnan tulokset

– Onhan se aina kiva lähteä 300-sarjalla liikkeelle, kun sen jälkeen on helppo hengittää. Pelin aikana piti tehdä isojakin siirtoja, mutta Pyry ja Jesse hallitsivat ne hyvin. Huonotkin sarjat saatiin pidettyä 200 pisteen tuntumassa. Todella keskittynyttä ja rentoa peliä heiltä, Suomen joukkueen valmentaja Piritta Kantola analysoi.

– Tiesimme koko ajan mitä teimme, eikä kumpikaan ollut hukassa missään kohtaa. Aina rataparia vaihtaessa siinä aloittava pelaaja kertoi huomioitaan, jos oli jotain erityistä. Kunhan heittelimme ja sattui pisteitä tulemaan, Puharinen jatkoi rennosti.

Etelä-Korean ykköspari Geun Ji – Junghun Bae teki parikilpailun karsinnassa kovan kärkituloksen 2462.

Ahokas totesi, että lauantaina olosuhde tuntui jälleen helpommalta kun torstaina pelatussa singlen match playssa. Ajatukset ovat varsin selvät tulevan suhteen.

– Tuon freshin olosuhteen pitäisikin olla helpompi ja saimme siihen heti hyvän alun. Teimme isot sarjat helpommilla ratapareilla, eikä muutenkaan tullut väleihin mitään isompia katastrofeja, Meillä on ainakin alkuun hyvä idea, mutta saa nähdä, miten radat jatkopeleissä muuttuvat. Yritämme pysyä muutosten mukana, suorittaa hyvin ja jättää helpot virheet pois.

Mukkula ja Juutilainen tekivät hyvän tuloksen, mutta paikka jatkopeleissä ei auennut

Suomen joukkueen toinen pari, Rami Mukkula ja Lenni Juutilainen, teki kymmeneen sarjaan varsin mukavan tuloksen 2208, mutta MM-kisojen kovassa tulostasossa se ei riittänyt 16 parhaan parin jatkopeleihin, vaan suomalaiskaksikon sijoitus oli 17:s, vain kahdeksan pisteen päässä viimeisenä jatkoon menneestä Malesian joukkueesta.

Mukkulan ja Juutilaisen alku oli vaisu, sitten tuli putkeen kuusi todella kovaa sarjaa, mutta valitettavasti kahteen viimeiseen tuli tulosta vain 201 ja 199. Paljon hyvää löytyi, mutta myös ailahtelua.

– Heittoon tuli muutoksia aina jokaiseen sarjaan ja keskittyminen herpaantui hieman ajoittain, mikä vaikutti heiton toistoon. Tulos oli odotuksiin nähden parempi, mutta kun miettii, miten pääsimme lopulta peli-ideaan kiinni, niin vähän jäi kokonaisuus alakanttiin. Finaalipaikkaa kun haetaan, niin ei voi olla tyytyväinen, jos siitä jää, Juutilainen totesi.

– Päivä oli ihan ok, mutta pystymme kyllä vähän parempaankin. Pitää nyt nollata ajatukset ja kaikki alkaa seuraavissa peleissä taas nollilta. Ei muuta kuin uutta mitalinmetsäsystä kohti, Mukkula lisäsi.

Sunnuntaina klo 10.30 alkavat naisten parikilpailun jatkopelit, jossa pelaavat Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen. Klo 13.00 radoille tulevat miesten parikilpailun pelaajat ja mukana ovat Ahokas ja Puharinen. 15.30 vuorossa on puolestaan miesten joukkuekilpailun ensimmäinen erä, jossa Suomen joukkue pelaa.

 

Teksti: Markus Viljanen
Kuvat: Olli Pakonen