Tänä viikonloppuna naisten ammattilaiskiertue jatkaa matkaansa Renon major-turnauksesta New Yorkin osavaltioon Farmingdaleen standard-kilpailuun. PWBA BVL Open järjestetään Farmindale Lanes -keilahallissa ensimmäistä kertaa ja se on kiertueen ensimmäinen New Yorkissa pelattava kilpailu sitten vuoden 2017. Kilpailun takana oleva BVL (The Bowlers to Veterans Link) on hyväntekeväisyysjärjestö, joka kohdistaa toimintansa sotaveteraanien hyvinvointiin esimerkiksi järjestämillään terapiaohjelmilla. 

Kilpailussa keilataan tänään perjantaina kaksi kertaa kuuden sarjan karsinta, jonka jälkeen 32 parasta jatkavat lauantaina pelattavaan seuraavaan kuuden sarjan peliin. Tämän perusteella 12 parasta keilaavat vielä kuusi sarjaa ja sen jälkeen neljä parasta pääsee lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelattaviin pudotuspeleihin. 

Tällä viikolla mukana on 71 keilaajaa, joista seurantaan kannattaa ottaa vuoden tulokkaan palkinnosta kilpailevia nuoria “rookieita” ja tuttuja eurooppalaisia. Tulokkaista esimerkiksi Caitlyn Johnson, Stephanie Zavala, Taylor Bailey ja Breanna Clemmer ovat näyttäneet vahvaa pelaamista kiertueen alkuvuoden aikana. Rookie of the Year -taistossa on toki myös mukana Venäjän Maria Bulanova. Eurooppalaisista kokeneemmista pelaajista Verity Crawley, Diana Zavjalova, Dasha Kovalova ja Birgit Noreiks ovat jo saavuttaneet ainakin yhden pudotuspelipaikan (Dashalla niitä on kaksi ja toisesta tuli titteli), mutta Daria Pajak on ollut vielä melko vaisu ja ailahteleva. Josko tänä viikonloppuna olisi hänen aikansa onnistua?

 

Kilpailua voi jälleen seurata BowlTV-palvelun kautta. Karsinta alkaa Suomen aikaa klo 17.

 

Kilpailun sivuille

 

Eliisa Hiltunen