Senioreiden SM-kisat saatiin päätökseen sunnuntaina Tapanilassa, kun Jouko Kuossari pääsi tuulettamaan miesten finaalin voittoa. Pian 70 vuotta täyttävä Kuossari näytti nuoremmilleen, että osaamista löytyy edelleen rutkasti. Kokenut keilaaja pelasi tasaisen varmasti ja pystyi jopa parantamaan rahtusen mitalipeleihin, joissa hän oli omaa luokkaansa.

– Täytän pian jo 70 vuotta ja SM-kisoissa on vastassa paljon nuoria ja hyviä keilaajia. Onhan tämä hyvä saavutus. Olen osallistunut vuosien aikana näihin kisoihin useastikin ja voittanut aikanaan mitaleitakin, mutten ole päässyt viime vuosina näin pitkälle. En kilpaile nykyään enää niin paljon, mutta harjoittelen säännöllisesti, joten keilakunto pysyy kunnossa. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin ja toivotaan, että paikat pysyvät kunnossa. Veteraanien SM-kisoihin Tampereelle olisi tarkoitus mennä sitten, kun ne taas jatkuvat, Kuossari sanoi.

Senioreiden SM-kisojen olosuhde oli varsin haastava ja keilaajilta vaadittiin tarkkoja heittoja. Tulostaso pysyi maltillisena, eikä yli 200 pisteen sarjoja nähty turhan usein. Kuossarille tilanne oli varsin mieluinen.

– Keli oli vaikea heittää, eikä kukaan saanut isoa tulosta, mutta kyllä sen sitten oppi, kun vain pelaamaan pääsi. Olosuhde oli aika erilainen kuin keväällä. Finaalissa se oli paljon nopeampi, mutta siinä mielessä samantapainen kuin alkukilpailussa, että virheitä ei saanut juurikaan tehdä. Tykkään heittää tällaisia vaativampia olosuhteita.

Jouko Kuossari

Uransa ensimmäisissä senioreiden SM-kisoissa keilannut Jarmo Sinilaakso oli varsin tyytyväinen kisaurakkaansa, vaikka loppuottelussa tappio Kuossaria vastaan tulikin.

– Sijoituin ykköseksi round robinissa ja sain harjoitella itsekseni ennen loppuottelua, mutta pyrin heittämään siinä harjoitustilan aikana aika säästeliäästi. Sen verran vain, ettei ihan kroppa jäykistynyt. Takki oli ihan tyhjä ennen loppuottelua, kun on tullut keilattua niin vähän. Niin kaadot kuin hyvät osumatkin olivat loppuottelussa todella tiukassa, enkä saanut siinä enää kunnon suorittamista aikaiseksi.

Mestaruuden vienyt Kuossari sai Sinilaaksolta rutkasti arvostusta.

– Jokke on niin kova jätkä, ei hänellä paljoa ikä paina. Hänen tyylinsä ja tasapainonsa on mahtavaa katsottavaa. Parempi voitti finaalissa.

Jarmo Sinilaakso

Pronssisijalle sijoittunut Olli Hossi sai kokea Kuossarin kovan vireen välierässä. Hossi pelasi tasaisesti, muttei mahtanut tällä kertaa paremmalleen mitään ja hänkin antoi tunnustusta Kuossarille.

– Olosuhde oli vaativa ja “Jokke” pelasi poikkeuksellisen hyvin, joten voitto meni aivan oikeaan osoitteeseen. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen finaaliesitykseeni. Pystyin keilaamaan tasaisesti ja vältin isommat virheet päivän aikana. Kaksi mestaruutta olen aiemmin saanut ja nyt tuli yksi mitali lisää. Kolmesti olen päässyt round robin -vaiheeseen ja aina on mitali irronnut, Hossi kertasi suorituksiaan.