Kauden ensimmäiset valtakunnansarjat pyörähtävät käyntiin tulevana lauantaina, kun seniorit avaavat kauden. Mestaruussarja pelaa Talissa, muita sarjatasoja pelataan ympäri Suomea.

Senioreiden mestaruussarjassa keilaavat viime kauden joukkueet helsinkiläiset GB, Jyrä, patteri ja Boltsi-71, Tampereen TKK, Porin XO, Varkauden Mainarit sekä Kokkolan CPS, sillä koronan keskeytettyä kauden mestaruussarjan karsintaa ei ehditty keilata.

Syksyllä lisämausteensa sarjapeleihin tuo se, että ne keilataan kolmella pelaajalla neljän sijasta. Tämä siitä syystä, että turvavälit pystytään pitämään paremmin.

Kolmella pelatessa myös voimasuhteisiin voi tulla muutoksia, sillä monella joukkueella on 2-3 todella kovaa tekijää. Samaa mieltä on myös TKK:n joukkueenjohtaja Erkki Koivuranta.
– Kolmella kun pelataan niin taso nousee. Sarja on muutenkin tasainen, niin nyt ei taida olla ilmaisia bonuksia tarjolla. Uskon että tulee kovatasoisempi sarja kuin viime vuonna, Erkki toteaa.

Tampereen TKK marssittaa ensimmäiselle kierrokselle Petri Mannosen, Petri Keituri, Timo Rytkönen ja Mika Lahden. Olosuhteena Talissa on 44 jalkaa pitkä hoito.
– Ei paperilla kovin vaikealta näyttänyt, mutta peli näyttää miten keli kuluu. Aika pitkälti oli öljyä. Onneksi meillä Mannonen on mukana, sillä hän on expertti radanluvussa, joten varmasti saamme häneltä paljon apua radanlukuun, Koivuranta kertoo.

Ennakkosuosikin paineet Koivuranta heittää GB:n niskaan.
– Ehkä GB on ennakkosuosikki kauteen lähtiessä. Heillä ei kolmella pelaajalla varsinkaan ole heikkoa lenkkiä. Mitaleista uskon taistelevan GB:n, TKK:n, Mainareiden ja XO:n.

Pelit Talissa alkavat kello 11:00.

Ykkössarjaa keilataan neljässä lohkossa ja pelipaikat ensimmäisellä kierroksella ovat Vantaan Tixi Bowling, Varkaus, Pori ja Keuruu. Kakkossarjaa pelataan puolestaan viidessä lohkossa. Avauskierrokset keilataan Tuusulassa, Rovaniemellä, Turun Kupittaalla, Raumalla sekä Tampereen Kaupissa. Myös ykkös- ja kakkossarjat alkavat kello 11:00.

Valtakunnansarjan tulossivulle

Olli Pakonen