Suomen seniorinaisten maajoukkue keilasi itsensä hienosti joukkuekilpailun karsinnan toiseksi vain kahden pisteen erolla Ranskan joukkueeseen. Tuula Tamminen oli henkilökohtaisissa tuloksissa jaetulla kärkisijalla joukkuekilpailun tuloksissa.

Naisten joukkue kohtaa keskiviikkoiltana välierässä kolmanneksi sijoittuneen Espanjan. Ranska puolestaan pelaa finaalipaikasta karsinnan neljänneksi sijoittunutta Saksaa vastaan.

Tuula Tamminen, Reija Lundén, Jaana Taavitsainen ja Pia Palviainen onnistuivat keskiviikkona mainiosti. He lähtivät neljänneltä sijalta tiistain ensimmäisen osion jälkeen erojen oltua kärkijoukkueiden välillä hyvin tasaiset.

Tiukassa paikassa joukkue ei horjunut, ja päivän kolme sarjaa tuottivat tulokset 804, 728 sekä viimeiseen sarjaan joukkuekilpailun Suomen joukkueen parhaan tuloksen 843.

Kuuteen sarjaan joukkue tilastoi yhteistuloksen 4603. Kärkipaikan napannut Ranska oli ainoastaan kahdella pisteellä Suomea parempi, ja kolmanneksi sijoittunut Espanja oli reilut sata pistettä Suomea perässä.

Suomen kantava voima karsinnassa oli Tuula Tamminen, joka keilasi kuuteen sarjaan pisteet 1218, mikä oli karsinnan paras tulos yhdessä Englannin Kim Oakleyn kanssa.

– Eilen paikkasin kymppiä ja tänään pelasin paritulosta, mistä tuli hyvä fiilis. Meillä on hyvä porukka ja hyvillä mielin lähdemme illan finaalipeleihin, Tamminen kommentoi karsinnan päätteeksi.

Suomen pelaajien tulokset joukkuekilpailun karsinnassa:

Tuula Tamminen 1218
Reija Lundén 1178
Jaana Taavitsainen 1140
Pia Palviainen 1067

Myös all events -kilpailussa naiset ovat hyvissä asemissa, kun kaikki neljä ovat 12 sarjan jälkeen matkalla Masters-peleihin. Lundén on kiinni all events -mitalissa olemalla tuloksissa kolmantena vain 15 pisteen päässä kärjestä. Tamminen on noussut 11. sijalle, Taavitsainen on 21. sijalla ja Palviainen 24. sijalla.

Seuraavaksi Wienissä Suomen seniorimiehet lähtevät jahtaamaan paikkaa mitalipeleissä klo 14.30 joukkuekilpailun toisessa osiossa, johon he lähtevät kolmen sarjan jälkeen toiselta sijalta.

Semifinaalit sekä miehissä että naisissa keilataan keskiviikkona klo 18.30 alkaen Suomen aikaan.