USBC Masters alkaa olla loppuitkua vaille valmis. Kaksi päivää on pelattu monimutkaista kahden häviön cupia ja selvillä ovat ne viisi miestä, jotka ratkovat himoitun voiton ja 30 000 dollarin ykköspalkinnon kohtalon.

Homma eteni pohjoismaalaisittain hienosti, sillä Ruotsin Jesper Svensson ja Tanskan Thomas Larsen etenivät tehokkaasti voitosta voittoon kolmen sarjan otteluissa. Svenssonin voittokulku oli melko kivutonta, Zac Tackett, Andrew Anderson ja Anthony Simonsen kaatuivat selvänlaisesti. Vasta neljännen kierroksen peli EJ Tackettia vastaan oli tiukka. Indianan kierrehirmu voitti ensimmäisen sarjan 214-191, mutta ajautui vaikeuksiin toisessa sarjassa. Neljään ensimmäiseen ruutuun hän teki kolme tyhjää ja jäi lukemaan 161. Tulisieluinen mies tiuski ja komenteli itseään tiukasti. Jeppe pysytteli erossa vaikeuksista ja otti sarjallaan 192 hienoisen johdon. Kolmannessa hänkin sai osuutensa ongelmista, kaksi tyhjää. Tupla ja tripla pitivät hänet kuitenkin hengissä. Viimeiseen ruutuun mennessä Svensson johti yhdeksällä pisteellä ja kun tuplaa ei tullut, oli ovi raollaan Tackettille. Tämän yrittäessä vaadittua tuplaa, meni ensimmäinen heitto syvälle pesään ja kaikki keilat kaatuivat. Toinen tussahti ihan nokkaan, yhteensä 563. Svenssonin peli oli tasainen, 191, 192, 191, yhteensä 574, mikä riitti jatkopaikkaan.

Jepen seuraava vastus oli Mastersin sensaatio, 18-vuotias Spencer Robarge. Nyt oli radalla kaksi kahden käden vasenkätistä keilaajaa. Ensimmäisessä sarjassa hurjasteltiin, nuorukainen vei sen 247-246. Toisessa hänen kaatonsa katosivat ja ensimmäiseen viiteen ruutuun tuli kolme tyhjää. Svensson ei pystynyt kunnolla rankaisemaan, vaan parin tyhjän myötä hän voitti toisen sarjan vain 176-159, ero oli vähäinen. Viimeisessä sarjassa Robargen kaadot loppuivat ja triplansa myötä Jeppe oli kuskin paikalla. Kymppiruudussa hänelle riitti ehjä ruutu. Sen hän teki kaatamalla kaikki keilat kerralla kahdesti, vei sarjan 225-191 ja yhteistuloksen 647-597. Edessä oli voittajien lohkon loppuottelu tuttua Tanskan miestä vastaan.

Larsen oli rynninyt läpi voittajien lohkon komeilla tuloksilla: 738, 703, 686, 705. Uhreina olivat nimimiehet Marshall Kent, Nick Kruml, Kristopher Prather ja Englannin Stuart Williams. Tahti hiljeni vasta ottelussa Australian Sam Cooleyta vastaan, vaikka sitäkin juutti hallitsi kaiken aikaa. Ensimmäisen sarjan Thomas vei 234-223, toisen 197-179. Kolmannessa sarjassa molemmat miehet tekivät tuplan, sitten Larsen toisen ja hän vei sarjan 213-191 ja matsin 644-593. Thomaksen voitot olivat vakuuttavia, vain Kruml selvisi alle 50 pisteen selkäsaunalla.

Voittajien lohkon loppuottelussa panoksena oli TV-pelien ykkös- ja kakkospaikat. Svensson vei ensimmäisen sarjan, vaikka aloitti reiällä. Hän teki kaatoputken viidennestä ruudusta alkaen ja otti hienoisen johdon 212-203. Larsenin pelitapa oli useimmista oikeakätisistä poikkeava, hän heitti aivan oikeasta nurkasta sisäänpäin lähes suoraa heittoa. Tämä oli aiemmin tehonnut, mutta nyt homma ei toiminut, liekö hermot tulleet mukaan. Toisessa sarjassa kaatoja ei tullut totuttuun tahtiin ja kahden ison missin myötä sarja jäi 167:ään. Myös Svensson teki kaksi tyhjää, mutta hän sai aikaiseksi neljän kaadon jonon ja vankisti johtoaan sarjalla 191. Kolmanteen sarjaan Jeppe teki triplan ja tuplan ja vei sarjan ja ottelun pistein 225 ja 628. Larsenin sarjaksi tuli 209 ja yhteistulokseksi 579. Näin Svensson odottelee sunnuntain loppupeleihin vastustajaa ykkössijoitettuna. Larsen on kakkonen ja aloittaa pelinsä yhtä sarjaa aiemmin.

Päivän ihmemies oli Jason Sterner, jonka pelilinja oli hyvin samanlainen Larsenille, nurkasta sisään. Hän hävisi perjantaina ensimmäisen ottelunsa tuntemattomalle Tyler Cortez Schenkille ja joutui heti hävinneiden lohkoon. Sterner hyödynsi kahden tappion pelitapaa aloittaen loppuun asti kestäneen voittokulun. Hän pullautti turnauksesta ulos David Haynesin, Ruotsin Pontus Anderssonin, Dallas Leongin ja Kristopher Pratherin ennen kohtaamistaan kaimansa Jason Belmonten kanssa. Sterner löi Belmolle luun kurkkuun heti ensimmäisessä sarjassa 257-209 ja kun tahti jatkui lähes samanlaisena, aussin turnaus päättyi Sternerin käsissä tuloksin 708-647. Zeke Baytia vastaan Sterner teki itselleen harvinaisen tyhjän kahden ensimmäisen sarjan kymppiruutuihin, mutta oli silti johdossa 420-404. Kolmanteen sarjaa tyhjiä ei tullut, vaan pisteet olivat 237 Baytin 203 vastaan. Näin Sterner jatkoi urakointiaan 657-607. Seuraava kanto kaskessa oli iso ja tanakka, EJ Tackett. Sterner ratkaisi matsin käytännössä ensimmäiseen sarjaan lyömällä taskuun joka kerta, viiden jono ja tupla antoivat 247. Tackett teki kolme tyhjää ja jäi 163:een. Tuossa vaiheessa kierremies vaihtoi palloa ja tulosta alkoi syntyä. Neljän kaadon jono, pesästä kymppikeila ja heti perään 7-10 reikä. EJ veti lopun umpeen ja kirjasi 246. Sterner ei tuosta hätkähtänyt vaan takoi omaan sarjaansa neljän kaadon jonolla 225. Kolmannessa sarjassa Tackett jatkoi hirmuista menoaan, kuusi kaatoa alusta, sitten neloskeila. Vielä tupla loppuun ja 257, yhteensä 666. Mutta myös Jason paukutti kylmän rauhallisesti pesään, tripla ja paikon jälkeen tupla. Tuo tahti antoi 224 ja yhteensä 696. Mahtoi Tackett kirota sitä, että ei vaihtanut palloa aiemmin.

Lähes yhtä ahkera kuin Sterner oli Chris Via, joka hävisi toisen pelinsä Timothy Foy Jr:lle, mutta voitti sitten Nicholas Paten, Zac Tackettin, Thaimaan Kim Bollebyn, Kyle Troupin ja Stu Williamsin. Via myös lopetti Chris Barnesin haaveet Grand Slamista pistein 658-547. Barnes oli pudonnut voittajien lohkosta aiemmin Cooleyn käsittelyssä 582-637.

Viime vaiheessa jäljellä oli neljä hävinneiden lohkon selviytyjää, Sterner, Robarge, Via ja Cooley. Nämä keilasivat samalla rataparilla kolme sarjaa, jonka jälkeen paras meni porraspelin askelmalle kolme, kakkonen neljänneksi, kolmonen viidenneksi ja viimeinen lensi ulos. Robarge aloitti hurjasti kahdeksalla kaadolla ja otti selvän ykköspaikan sarjallaan 267. Sternerin sarja oli 216, Vian 210 ja Cooleyn 196. Nuori Robarge jatkoi hyvin, toisessa sarjassa oli tupla ja tripla sekä yksi nelos-kuutos reikä, 212. Sterner toisti 216, Via sinnitteli kolmella kotiportilla 204 ja Cooley pomppasi kakkoseksi kahden triplan myötä sarjallaan 242. Viimeistä sarjaa hallitsi Sterner, jonka alusta alkanut kaatojono jatkui ysiruutuun saakka. Hän teki 276 ja nappasi kolmannen askelman tuloksellaan 708. Via teki samanlaista työtä, neljä kaatoa alusta, sitten taskukympin jälkeen kaatoja loppuun saakka. Sarjaksi tuli 277 ja pistein 691 heltisi neljäs finaalipaikka. Robarge pamautti toiseen ruutuun stereot, 4-6-7-10 reiän ja kun muutenkin kaadot katosivat, oli uhkana putoaminen komeasta aloitussarjasta huolimatta. Hän taisteli triplan ruutuihin 6-8, mutta Cooley lähestyi neljällä kaadolla. Kymppiruudussa Robarge tarvitsi tuplan jatkon varmistamiseen. Ensimmäinen heitto oli kamala sisäänpäin veto, mutta tuuri kävi ja hän sai ylipuolelta kaadon. Toinen heitto oli yhtä huono, nokkaosumasta jäivät keilat 4-7-10 ja näin ovi oli raollaan Cooleylle, joka tarvitsi kaksi kaatoa mennäkseen mukaan. No, yhtään ei tullut, heitto oli paksu ja jätti ansaitusti neloskeilan pystyyn. Robargen sarja oli 202 ja Cooleyn 236. Nuorukainen otti viimeisen TV-paikan pistein 681-674, australialainen joutui tyytymään 6 000 dollariin.