BowlTV Classicista muodostui lopulta Stephanie Zavalan näytös, kun hän voitti pudotuspeleissä kolme ottelua putkeen ja nousi aina turnausvoittoon asti. Zavala kaatoi loppuottelussa siihen asti kilpailua hallinneen Shannon Pluhowskyn lukemin 223–202.

BowlTV Classicissa pelattiin edellisen kilpailun tapaan 12 sarjan karsinta, josta seulottiin 12 parasta keilaajaa jatkoon. Karsinnan ykkösnimi oli Shannon Pluhowsky, jonka 12 sarjan yhteistulos 2873 (ka. 239,42) riitti selvään kärkisijaan ennen Brianna Andrew’ta (2761). 12 parhaan joukkoon vaadittiin lopulta tulos 2660 (ka. 221,67), josta vastasi Kayla Bandy. 19. sijalle päätynyt Peppi Konsteri jäi tuloksella 2638 niukasti ulos round robin -vaiheesta vain 22 pisteen erolla.

Karsinnan 12 pelaajaa keilasivat Grand Rapids Classicin tapaan round robin -pelivaiheen kahdessa erillisessä osiossa. Ensimmäisen kuuden sarjan osion pelasi tehokkaimmin neljä ottelua kuudesta voittanut Melanie McDaniel tuloksella 1415 (ka. 235,8). Parhaiten voittoja, eli viisi voittoa kuudesta ottelusta, keilasivat Pluhowsky ja Hope Gramly. Pluhowsky säilytti kärkisijansa 106 pisteen erolla McDanieliin ja 176 pisteen erolla Gramlyyn. Karsinnan kakkonen Andrew tipahti tässä kohtaa seitsemänneksi. Kelly Kulick ei napsinut paljoa voittoja, mutta onnistui kertaalleen 300-sarjassa.

Zavala nousi askel askeleelta voittoon

Pluhowsky piti lopulta paikkansa ykkösenä, vaikka hävisikin seuraavista kuudestaround robin- ottelustaan puolet. McDaniel piti pintansa toisella sijalla, mutta Stephanie Zavala nousi vakuuttavalla keilaamisella kauempaa takaa aina kolmanneksi. Neljäntenä pudotuspeleihin jatkoi tietään Gramly ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan tarrasi kiinni Kulick.

Pudotuspelien avausottelussa Gramly ei antanut Kulickille juuri mahdollisuuksia, vaan eteni selvään 259–216-voittoon. Seuraava ottelu olikin sitten äärimmäisen tiukka ja Zavala onnistui pudottamaan Gramlyn voittamalla niukasti 203–202.

Seuraavaksi Zavala raivasi tieltään McDanielin 224–169-lukemin ja oli loppuottelun aika. Alusta saakka kilpailua hallinnut Pluhowsky ei saanut loppuottelussa aivan parastaan irti, vaan Zavala voitti 223–202 ja juhli jo PWBA-uransa viidettä voittoa.

Pudotuspelien tulokset

Round robin -tulokset

Kilpailun sivut

PWBA-kausi jatkuu heti maanantaina Great Lakes Classic -kilpailulla, johon selvitti tiensä kahden edelliskilpailun, Grand Rapids Classicin ja BowlTV Classicin, yhteenlaskettujen pisteiden perusteella 24 parasta keilaajaa. Suomalaisia ei valitettavasti tuossa kilpailussa nähdä. Konsteri oli yhteistuloksissa 28:s, Oksanen 32:s, Juntunen 69:s ja Hiltunen 75:s.

Teksti: Markus Viljanen