PBA Lubbock Sports Openin karsinnan ensimmäinen kuuden sarjan blokki antoi kovia tuloksia. Lajilegenda Carmen Salvinon mukaan nimetty 44 jalkaa pitkä hoito Texasin Lubbockin South Plain Lanes keilahalliin levitettynä ei aiheuttanut ammattimiehille suuriakaan ongelmia. Viikko sitten uransa ensimmäisen PBA-voiton ottanut Kyle Sherman keilasi parhaan tuloksen, tasalukeman 1500 (250,0). Kaima Kyle Troup oli tuon vaiheen kakkonen, 1456 (242,7) ja ruotsipoika Jesper Svensson kolmas, 1445 (240,8).

Parhaana suomalaisena karsinnan puolivälissä on Santtu Tahvanainen, jonka kisa hyvän aloituksen, 238, 258, jälkeen tasoittui hieman. Kuuden sarjan pisteet olivat 1324 (220,7) ja tuo lukema riittää sijalle 23, eli juuri ja juuri jatkorajan yläpuolelle. Myös Tomas Käyhkö avasi kovaa, 253, 231, mutta myös hänen tahtinsa hiipui loppua kohti tuloksen ollessa 1304 (217,3). Tuolla lukemalla Tomas on sijalla 29, vain 20 pistettä karsintarajasta.
Tomas tuntui olevan tyytyväinen tulokseensa:
” Pelit alkoi hyvin. Piti jo toiseen sarjaan tehdä melko iso muutos, kun oli pelattu paljon ylempää seuraava ratapari. Puolessa välissä alkoi tulla vähän ongelmia ratojen kanssa, mutta vikaan sain ihan hyvällä sarjalla pelastettua sen, että pysyin vielä iskuetäisyydellä.”

Parhaiten suomalaisista aloitti Osku Palermaa, 254, 236, 238. Sitten homma jumitti pahemman kerran. Kolme viimeistä sarjaa jäivät kaikki selvästi alle parin ja yhteistulos vajosi 1248:aan ja sijoitus riville 48. Eroa karsintarajaan on 76 pistettä, mikä on kiinni otettavissa, jos paikat kestävät. Osku lähetti aika karmivan kuvan sormistaan, joiden kestävyys on iso ongelma. Oskun kommentit:

”Neljännen sarjan ratapari oli tosi kehno. Meitä on kolme oikuria rataparilla ja saatiin kaikki yksi heitto mieheen, jolla lähti yli 7. Kolme kuuden keilan reikää vasemmalla radalla. Sitten loppuun löytyi pesä, mutta kaato-kymppi-kaato kymppi lopetus ja tulosta tuli 140. Siinä vaiheessa moni ratapari meni kovinkin wet dryksi. Sen kanssa kinasteltiin loputkin ja ei mitään tullut ja kovasti reikiä. Pari huonoa heittoa per sarja ja kun ei aivan oikea pallo ole kädessä, niin eipä siitä paljoa tule. Sormi oli parantumaisillaan, mutta täällä kuivassa ilmassa se taas alkaa aukeamaan. Jotain pitää keksiä illaksi, että tulee mahtipeli.”

Karsinnan toinen kuuden sarjan blokki keilataan puolilta öin Suomen aikaa. 12 sarjan perusteella 24 miestä jatkaa sunnuntain pudotuspeliin. Muutaman sarjan välein porukkaa pienennetään ja maanantaita vaste yöllä keilataan viiden parhaan porraspelit.