PBA Colorado Springs Openin esikarsinta oli suomalaisille suosiollinen. Koko kolmikko, Jarno Lahti, Santtu Tahvanainen ja Tomas Käyhkö keilasivat 26 parhaan joukkoon kahdeksan sarjan esikarsinnassa. Palkintona heille on paikka varsinaisessa kilpailussa, joka alkaa keskiviikkoiltana.

Jarno Lahti oli suomipojista paras, 1839 (229,9) sijalla seitsemän. Jarnon peli oli tasaisen hyvää, vain yksi sarja jäi alle parin, muut menivät reilustikin yli tuon rajan.
”Hyvälle tuntuu varsinkin, kun muut pelit on mennyt penkin alle. Keli oli pelattava, eikä tarvinnut tehdä isoja muutoksia, niin peli pysyi yhtä sarjaa lukuun ottamatta hyvänä”, Jarno viestitteli kisan jälkeen.

Santtu Tahvanainen alkoi tanakasti, neljällä sarjalla hän oli jopa karsinnan kakkosena 183 pistettä päälle parin. Jatkossa lipsahti pari huonoa sarjaa, mutta viimeisen sarjan kiri 223 riitti yhteistulokseen 1779 (222,4), millä irtosi tulosluettelossa sija 21. Tomas Käyhkön kilpailu oli varsinaista vuoristorataa. Ensin 183, sitten 289 ja kolmanteen 190. Lähellä karsintarajaa keikkunut Tomas latasi vielä seitsemänteen sarjaan 290, mikä käytännössä varmisti jatkopaikan, mutta viimeisen sarjan 167 meinasi olla liian vähän. Lopulta Käyhkö päätyi tasapisteisiin Tahvanaisen kanssa ja sijalle 22.
”Heitto oli aivan sekaisin koko päivän. Onneksi löytyi kuitenkin muutamaan sarjaan tarpeeksi kaatoja, että jatkoon päästiin. Toivottavasti treenissä löytyy vähän ideaa heittoon huomiseksi.” Tomas kommentoi.

Colorado Springs Open alkaa keskiviikkoillalla Suomen aikaa. Karsinnasta selvinneen kolmikon lisäksi mukana on Osku Palermaa.