Nuorten MM-kisat on nyt avattu myös miesten osalta, kun keskiviikko vierähti singlen parissa. Suomalaisista radoilla olivat ensimmäisenä Rami Mukkula ja Lenni Juutilainen. Kaksikon kaatotahti alkoi maltillisesti, mutta hieno loppukiri nosti tulokset hyvälle tasolle. Mukkula kirjautti tulokseksi 1330 ja Juutilainen 1262.

Ilmassa oli rutkasti jännitystä, kun Rami Mukkula ja Lenni Juutilainen pääsivät pitkän odotuksen jälkeen viimein MM-ratojen pariin. Alku ei ollut paras mahdollinen, kun Mukkula avasi kahteen ensimmäiseen sarjaan 195 ja 204, Juutilaisen saadessa kasaan 180 ja 182.

– Alussa jännitys näkyi hieman yliyrittämisenä ja irrotukset saattoivat lähteä esimerkiksi vähän liikaa ylöspäin, kun piti lähteä eteenpäin. Adrenaliinitasot ja sykkeet olivat korkealla. Muutamia missejäkin tuli sinne joukkoon. Pojat heittivät kuitenkin loppua kohden todella hyvin, mistä näkee, että tulosta pystyy täällä kyllä tekemään, valmentaja Jarmo Ahokas kuvaili.

Kahden ensimmäisen sarjan jälkeen tekeminen oli suomalaisilta nousujohteista. Mukkulan neljä seuraavaa sarjaa tuottivat 236, 170, 267 ja 258 ja lopputulokseksi tuli 1330 (ka. 221,67). Kauas ei tällä jäänyt 16 parhaan joukosta, kun raja on ennen neljättä karsintaerää 1351.

– Alussa oli pikkaisen huonompaa suorittamista ja paikkoheitotkin hieman pielessä. Neljännessä sarjassa sain tehtyä onnistuneita muutoksia, ja aloin osua todella hyvin. Nyt tiedän, missä pitää parantaa jatkopeleissä, ensimmäisissä MM-kisoissaan keilaava Mukkula kertoi.

Rami Mukkula avasi singleen 1330.

Hankalan alun jälkeen hienosti sarjat 235, 224, 193 ja 248 keilannut Juutilainen sai lopult kasaan tuloksen 1262 (ka. 210,33). Arvokisadebyyttinsä tehnyt Juutilainen kertoi, että ennen peliä hänellä oli ollut selvä odotus pelilinjoista- ja ideoista, mutta ne muuttuivat, kun pääsi tositoimiin.

– Heitto ei toiminut alussa niin kuin oli ajateltu, joten siinä meni pari ensimmäistä sarjaa ikään kuin lämmitellessä ennen kuin löytyi oikea idea. Pallossa olisi pitänyt olla alussa vähän enemmän pintaa ja erilaista reaktiota olisi tarvittu.

– Toisen sarjan jälkeen tehty pallonvaihto helpotti tekemistä. Loppua kohden olosuhdekin helpottui ja sain enemmän taskuosumia. Jatkossa tulee varmasti erilaisia päiviä, mutta nyt on hyviä ajatuksia jatkoa ajatellen, Juutilainen tuumasi.

Lenni Juutilaiselle singleen 1262.

 

Single-osio jatkuu suomalaisten osalta torstaina klo 10.30, kun Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas pääsevät kisaradoille.

 

Teksti: Markus Viljanen
Kuvat: Olli Pakonen