Kolme nuorta suomalaismiestä on Yhdysvalloissa kokeilemassa siipiensä kantavuutta isoissa ympyröissä. Tänään Tomas Käyhkö, Jarno Lahti ja Santtu Tahvanainen aloittivat pelinsä PBA Mark Roth/Marshall Holman parikilpailu esikarsinnassa. Karsinnassa parit keilasivat kahdeksan sarjaa ja siitä seitsemän paria lunasti paikkansa perjantaina alkavaan kilpailuun. Suomalaisparit olivat Käyhkö/Lahti ja Tahvanainen keilasi Brian Robinsonin kanssa.

Tulosluettelo on tuossa suhteessa mukavaa katsottavaa. Käyhkö/Lahti pelasivat kisansa kolmanneksi yhteistuloksella 3356 (keskiarvo 209,8). Tahvanainen/Robinson keilasivat viimeiselle jatkopaikalle seitsemänneksi tuloksella 3233 (202,1). Nuo sijoitukset riittivät viemään molemmat suomalaisparit mukaan varsinaiseen kilpailuun.

Henkilökohtaisesti suomalaisista parhaan pelin keilasi Tomas, 1706 (213,3). Jarnon tulos oli 1650 (206,3) ja Santun 1644 (205,5). Robinsonin tulos oli 1589 (198,6).

Tomas Käyhkö viestitti tunnelmia kisan jälkeen:

”Itselle alku oli vaikeaa. Kaikki oli niin uutta ja oli paljon asioita, mitä ei tiedä, niin meni keskittymistä paljon siihen. Puolessa välissä löytyi kuitenkin pallo ja idea alkoi löytymään. Meillä molemmilla oli paikkopeli kehnoa ja siihen meni paljon pisteitä. Lopussa tuli hyvä nousu ja jatkoon. Jarno piti meitä alussa vähän hengissä.”

Santtu Tahvanaisen jutun pääkohtia olivat:

”Ihan OK peli, paikkopeli oli ihan mainiota. Yksitoista reikäpaikkoa, eikä yksikään ollut kotiportti, kaikki olivat vähän isompia koloja. Siitä tuli paljon pisteitä kotiin. Huomasin hyvin, että oli omanlainen alkujännitys. Kahden sarjan jälkeen pikkuhiljaa lähti pehmenemään. Sitten tulikin muutama ihan hyvä sarja. Sitten alkoi ihan uusi maailma ja ihan eri tavalla kuluvat kentät, mikä oli vähän hämmentävää. Saatiin onneksi viimeiseen sarjaan ehjät kymppiruudut, mikä sitten ratkaisi.
Iltapäivällä päästään porukalla treenaamaan oikeaa olosuhdetta, jolla varsinainen kilpailu keilataan, Roth/Holmanissa on kaksi olosuhdetta. Huomenna sitten uudella ilmeellä uuteen peliin, nyt on saatu alkujännitystä paljon karistettua. Hyvä lämmittely ja hyvä peli ensimmäiseksi, ihan tyytyväinen olen.”

Varsinainen parikilpailu alkaa perjantaina klo 18.00 Suomen aikaa kuuden sarjan karsintapelillä 38 pitkällä Marshall Holman hoidolla. Toinen kuuden sarjan blokki, nyt 42 jalkaa pitkällä Mark Roth hoidolla, keilataan puolilta öin. 2×12 sarjan jälkeen 16 parasta paria etenee round robiniin.

Tänään pelinä aloittaneiden miesten lisäksi radalla esiintyy silloin myös Osku Palermaa yhdessä Jakob Butturffin kanssa.

Roth/Holman parikisa on ensimmäinen osakilpailu World Series of Bowlingissa. Muut ovat Cheetah Championship, Scorpion Championship ja Shark Championship. Näiden kisojen tulokset lasketaan yhteen ja niiden perusteella 30 parasta keilaajaa etenee PBA World Championship turnaukseen. Kaikkien kisojen keilaamiseen menee pari viikkoa.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

PBA:n sivuille