Sunnuntaipäivä tarjosi nuorten MM-kisoissa rutkasti suomalaissuorituksia. Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas pelasivat parikilpailun match playssa, mutta voitot jäivät saamatta ja tie ei jatkunut mitalipeleihin. Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen etenivät parikilpailun match playssa uusintaan asti Ruotsia ja Yhdysvaltoja vastaan, mutta tästä kolmikosta vain Ruotsi eteni lopulta mitalipeleihin. Joukkuekilpailussa Suomen miehet selvittivät hienolla suorituksella itsensä selvästi jatkopeleihin.

Sunnuntai avattiin naisten parikilpailun match play -osiolla, jossa karsinnan 16 parasta paria ottivat mittaa toisistaan. Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen voittivat seitsemästä ottelustaan neljä, mikä tiesi päätymistä tasapisteisiin Ruotsin- ja Yhdysvaltojen ykkösjoukkueita vastaan.

Nämä kolme maata pelasivat yhden sarjan uusinnan, josta vain voittaja selvisi mitalipeleihin. Suomen kaksikko sai kasaan 200 pistettä, Yhdysvallat 209 ja Ruotsi 218, joten ruotsalaiset menivät jatkoon.

Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen karsiutuivat niukasti parikilpailun mitalipeleistä.

– Tulimme tuota uusintasarjaa varten hallin toiseen päähän ja ratapari oli todella erilainen. Onneksi meillä oli siinä muutaman minuutin harjoittelu. Hyviä heittoja oli, muutama sitten tosin hieman väärästä paikasta, mistä ei kaatoja tullut. 9. ruutuun minulle tuli reikä, vaikka heitto oli ihan hyvä. Huonojen heittojen takia emme kuitenkaan tänään hävinneet, Konsteri analysoi.

– Saimme hyviä heittoja ja teimme onnistuneita sarjoja, joten loppujen lopuksi jäi ihan hyvä fiilis, vaikka lopputulos oli tällainen. Yhteishenki oli hyvä, vaikka välillä tuli huonojakin hetkiä, totesi Nevalainen.

Pettymys myös miesten parikilpailussa

Suomen pari Pyry PuharinenJesse Ahokas oli aiemmin pelannut parikilpailun karsinnan läpi huikealla 234,70 keskiarvolla, millä irtosi karsinnan kolmas sija 68 parin joukossa. 16 parhaan match play ei valitettavasti sujunut ihan yhtä tehokkaasti, mutta marginaalit olivat pienet.

Match play alkoi tasapelillä niin Ruotsia kuin Kanadaakin vastaan, joten pistesaalis oli tuon jälkeen vain kaksi pistettä. Kolmas ottelu meni niukasti Australialle ja kun neljännessä ottelussa tuli tappio Puerto Ricoa vastaan, oli Suomen tie mitalipeleihin mahdoton jo varhaisessa vaiheessa.

– Alun tasapelit tuntuivat enemmänkin tappioilta ja kolmannen sarjan häviön jälkeen tuntui, että painui hieman leuka rintaan. Neljännen pelin jälkeen jatkomahdollisuudet olivatkin sitten jo menneet. Startti oli heiltä taas hyvä, mutta nyt ei tullut palkintoa. Pienistä asioista nämä ovat lopulta kiinni, Suomen valmentaja Jarmo Ahokas tuumasi.

Parikilpailun match play oli Puhariselle ja Ahokkaalle hankala koettelemus.

Kolme viimeistäkään ottelua eivät tuoneet voittoja, joten Suomen parin saldoksi jäi kaksi tasapeliä ja viisi tappiota.

– Neljä ensimmäistä peliä olivat täysin voitettavissa, mutta kun niiden jälkeen oli kasassa vain kaksi pistettä, niin olo oli aika lyöty, Jesse Ahokas sanoi.

– Emme voittaneet oikeita pelejä ja saaneet hommaa käyntiin. Neljän sarjan jälkeen ei menty sitten enää 110% lasissa. Ei tullut sitten edes sitä yhtä voittoa. Parikisan tulos oli todella iso pettymys, Puharinen jatkoi.

Joukkuepelissä hieno suoritus ja karsinnan kuudes sija

Puharinen ja Ahokas joutuivat siirtämään parikilpailun pettymyksen nopeasti syrjään, sillä jo pian sen jälkeen alkoi miesten joukkuepelin karsinta. Tämä onnistui ja kun myös Lenni Juutilainen ja Rami Mukkula heittivät hienosti, oli Suomen joukkuesuoritus mallikas.

– Parikisan tulos söi heitä [Ahokas ja Puharinen] niin sanotusti kuin pientä oravaa. He olivat sen jälkeen tovin keskenään, mutta kun joukkuepeli lähestyi, niin huomasin, että ajatus on jo hienosti sen parissa. Joukkuekarsinta oli aivan loistava suoritus ja tästä on hyvä jatkaa, valmentaja Ahokas kommentoi.

– Keskinäinen kommunikointimme oli hyvää ja saimme hoidettua ongelmat nopeasti. Radoissa oli paljon eroja, mutta saimme ne ratkottua hyvin, Mukkula sanoi.

 

Teksti: Markus Viljanen
Kuvat: Olli Pakonen