Suomen joukkue harjoitteli hyvin levätyn yön jälkeen toistamiseen MM-radoilla perjantaina. Tämän jälkeen pelaajat valitsivat jokainen kuusi keilapalloa kisoja varten, joten kaikki on valmista lauantaina alkaviin single-peleihin. 

Sekä naisten että miesten joukkue harjoitteli tänään virallisissa harjoituksissa puolentoista tunnin ajan, jonka aikana peli-ideoita ja sopivia palloja käytiin läpi. Harjoitusten jälkeen Suomen valmentajat Jarmo Ahokas ja Heli Turja olivat tyytyväisiä näkemäänsä. Ahokas sanoikin, että pelaajien heitot Dubai Bowling Centerin radoilla näyttivät todella hyvältä päivää ennen kilpailuiden alkamista.

Harjoitusten jälkeen piti välittömästi myös ilmoittaa pelaajien pallot kilpailujärjestäjälle. Harjoituksissa puheenaiheena oli myös uudet keilat, jotka vaihdettiin keilahallissa vasta eilisten harjoitusten jälkeen.

– Mitään suurta eroa eiliseen ei radoilla ollut, aika saman tuntuista. Tietysti tuo keilojen vaihtuminen vaikutti. Eilen oli muovikeilat radoilla ja tänään puiset. Vähän eri tavalla keilat liikkuivat, mutta mitään isoa eroa en huomannut. Hyvin saatiin nuo uudetkin lähtemään. Pallovalinnatkin olivat itselläni aikalailla samat, jotka olisin eilenkin tehnyt. Aika selkeää oli ja sellaisen kuuden pallon setin valitsin, ettei ole liikaa samanlaisia, kertoo miesten joukkueesta Tomas Käyhkö.

24-vuotias Varkauden Mainareita edustava Käyhkö debytoi miesten MM-radoilla näissä kisoissa. Tasonsa ja näyttöjensä puolesta debyytti olisi tapahtunut jo varmasti aikaisemmin, mutta koronaviruksen aiheuttama parin vuoden tauko arvokilpailuissa on vaikuttanut Käyhkön kohdalla siihen, että ensiesiintyminen miesten MM-radoilla nähdään huomenna.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään singleen ja vihdoinkin pääsen  näissä ympyröissä pelaamaan. Onhan tätä pitkään odotettu, kun nämäkin kilpailut siirtyivät. Olen aina halunnut MM-kisoihin heittämään, joten hieno fiilis on tästä.

Käyhkö on myös luottavainen omaan pelaamiseen harjoitusten jälkeen.

– Kyllä tuntuu, että radat täällä sallivat sen, mitä tykkäänkin radoilla tehdä. Huominen ei jännitä tässä kohti. Enemmänkin mietittäviä asioita oli ennen kisoja, että ylipäätään päästään tänne. Paljon oli hoidettavia asioita ja piti pysyä terveenä. Nyt voi vain keskittyä pallovalintojenkin jälkeen siihen, että huomenna lähdetään pelaamaan, Käyhkö sanoo.

Singlessä keilataan karsinnassa 10 sarjaa, joista ensimmäiset viisi keilataan lauantaina.

Suomen pelaajat keilaavat seuraavalla aikataululla eri lähdöissä (kellonajat Suomen aikaan): 

Naisten ensimmäinen erä klo 6.00: Peppi Konsteri ja Ani Juntunen 

Miesten ensimmäinen erä klo 9.30: Kimmo Lehtonen ja Juho Rissanen 

Naisten toinen erä klo 13.00: Mila Nevalainen ja Eliisa Hiltunen 

Miesten toinen erä klo 16.30: Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen 

Ensiesiintymisen MM-radoilla tekee myös vasta 17-vuotias Mila Nevalainen.

– Omasta mielestä hyvä treeni tänään. Alkuun ei ollut ehkä omanlaista heittoa, mutta loppua kohden tuli hyviä heittoja ja enemmän ideaa siihen, millaisilla palloilla voisi huomenna aloittaa ja miten siitä edetään. Palloissa valinnat olivat lopulta aika selkeät. Odotan innolla huomista, mutta totta kai tässä kohti mietityttää myös se, miten radat huomenna muuttuvat, kun aletaan pelaamaan, Nevalainen sanoo ennen h-hetkeä.

Mila Nevalainen on Suomen joukkueen nuorin pelaaja.

Eliisa Hiltunen oli mukana edellisissä naisten MM-kilpailuissa Las Vegasissa 2019. Naisten joukkue on nuori, ja Hiltunen on 28-vuotiaana naisten joukkueen kokenein keilaaja.

– Hyvillä mielin huomiseen ja hyvä treeni oli tänään. Jossain kohti ei saanut ihan parasta heittoa, mutta loppujen lopuksi sain hyvän kuvan palloista ja yhtä palloa lukuun ottamatta näytti olevan hyvä reaktio, joten selkeä olivat valinnat. Rataolosuhde ei ole niin vaikea kuin etukäteen ajateltiin, niin toivottavasti tulostaso ei nouse samalla tavalla kuin esimerkiksi nyt ECC:ssä. Uudet keilat vaikuttivat kyllä siihen, että tänään keilat eivät lentäneet ihan samalla tavalla kuin eilen vielä, Hiltunen sanoo.

MM-debytantteihin lukeutuu myös miesten joukkueesta Juho Rissanen, joka oli Hiltusen tavoin mukana Haniassa ECC:ssä ja sijoittui siellä hienosti viidenneksi.

– Mies on ihan hyvässä iskussa ja peli tuntui Kreikassa hyvältä ja siltä se tuntui myös täällä treeneissä. Hieno on päästä pelaamaan täällä, kun radoilla on vastassa monta idolia, jota olen seurannut. Kiva päästä heitäkin vastaan pelaamaan. Odottavaiset fiilikset ovat ennen singleä, kun rataolosuhde tuntuu itselle hyvältä ja samoin välineet. Hyvillä mieliin eteenpäin ja Suomella on miehissä ja naisissa tosi kovat joukkueet, Rissanen sanoo.

Kilpailujärjestäjän sivut

MM-kilpailuiden aikataulut

MM-kilpailuiden rataolosuhde