St.Michel Bowlersin Timo Liukkonen keilasi komean voiton Mikkelin Keilakukon radoilla Kukon Tötteröt -kilpailussa. Kuusi tasaisen hyvää sarjaa peräkkäinen kaatanut Liukkonen nousi 8 sarjan loppukilpailussa toiseksi viimeisessä sarjassa kärkeen ja piti johtonsa viimeiseen heittoon asti.

Timo Liukkosen voittopisteet olivat 1821. Toiseksi sijoittunut Varkauden Ysisataa edustava Aleksi Märkälä kaatoi kilpailussa parhaat tasoituksettomat pisteet 1784, mikä merkitsi hyvää 223 pisteen sarjakeskiarvoa.

Märkälä ohitti viimeisellä 246 pisteen sarjallaan kisassa kakkospaikkaa pitäneen St.Michel Bowlersin Pekka Pukkilan, joka oli vielä kuuden sarjan jälkeen kisan keulapaikalla. Pukkilan tulos oli hyvä 1756.

Neljänneksi keilasi Ylä-Savon BC Liike-seuran Veijo Arponen pistein 1745. Seuraaviksi sijoittuivat Boomin Jari Aikioniemi (1712) ja Jaakko Oinonen (1701) sekä St.Michel Bowlersin Marko Koponen (1700).

Luottamus pysyi omaan tekemiseen

Timo Liukkonen on keilakauden aikana sijoittunut muutamissa kilpailuissa hyvin, jopa toiseksi. Nyt tuli ensimmäinen isomman kilpailun voitto.

– Hienosti voitto maistuikin. Sain toiseen sarjaan hyvät pisteet ja sen jälkeen itseluottamus oli vahva enkä miettinyt liikoja. Peli sujui sitten todella hyvin ja rataolosuhde sopi minulle oikein hyvin, ei tarvinnut tehdä isompia muutoksia.

Liukkonen keilasi loppukilpailun hyvällä 203 pisteen keskiarvolla. Hyvin kilpailtu, sillä hänen kauden keskiarvonsa on hieman yli 180 pistettä.

Aiemmin Timo Liukkonen on kerännyt nyrkkeilykehässä SM-mitaleja ja hänellä on myös SM-pronssi rallissa Tomi Lantan kartturina.