Tampereen TKK eteni suoraan loppuotteluun senioreiden mestaruussarjassa. Välierässä kohtaavat Porin XO ja Varkauden Mainarit.

TKK johti sarjaa koko päivän, vaikka takana olleet joukkueet hieman tamperelaisia kiinni saivatkin. Kahdesta muusta mitalipelipaikasta sen sijaan käytiin läpi päivän tiukkaa taistelua.

Neljäntenä päivään lähtenyt Porin XO oli koko päivän paras joukkue ja voittamalla yhdeksän jatkosarjan kymmenestä ottelusta. XO keilasi päivän 629,3 pisteen keskiarvolla ja eroa päivän toiseksi tulleeseen Mainareihin tuli 227 pistettä.

Kahdesta mitalipelipaikasta käytiin TKK:n takana loppuun saakka tiukkaa taistelua XO:n, Mainareiden ja GB:n välillä.

XO sinetöi oman paikkansa ensimmäisenä voittamalla päätösottelussaan Jyrän selvin lukemin. Patterin voitto Mainareista olisi pistänyt pelin todella tiukaksi, mutta Mainarit eivät olleet yllätettävissä, vaan he voittivat Patterin 605-527. GB voitti TKK:n 648-627, mutta se ei tällä kertaa riittänyt ja Mainarit eteni kolmantena joukkueena mitalipeleihin.

Välierässä kohtaavat XO ja Mainarit. Välierä on yhden sarjan ottelu, jonka voittaja etenee loppuotteluun TKK:a vastaan. Loppuottelussa on käytössä sääntö, että runkosarjan voittajalle riittää yksi sarjan voitto, joten välierän voittajan täytyy voittaa TKK kaksi kertaa.

Välierä XO:n ja Mainareiden välillä oli todellinen trilleri. Ottelu eteni tasaisena pitkin sarjaa. Seitsemän ruudun jälkeen XO johti 22 pisteellä, mutta kahdeksannen ruutuun Mainarit teki pystärin. XO ei antanut kuitenkaan tuumaakaan periksi. Ennen viimeistä ruutua Mainarit johti kaksi pistettä. Kymppiruudussa nähtiin draamaa, kun ankkurit Ari Valaranta ja Jarmo Sinilaakso marssivat radalle. Valaranta heitti hyvän heiton ja ysikeila jäi tuplan päälle pystyyn. Sinilaaksolta vaadittiin kaatoa, että Mainareiden voittoon. Sinilaakso heitti syvälle taskuun, mutta kuin ihmeen kaupalla hänelle jäi imukasi ja XO vei voiton luvuin 642-633.

XO 642 Mainarit 633
Halme 244 Heikkiläinen 208
Paalosalo 183 Jehkinen 178
Valaranta 215 Sinilaakso 247

Loppuottelu oli tasokas joukkue TKK:n ja XO:n välillä. TKK otti sarjan alussa komennon Mika Lahden neljän kaadon jonon ansiosta. Puolivälissä sarjaa tamperelaiset johtivat 54 pistettä. Seuraavat ruudut ero säilyi ennallaan, mutta sitten XO heräsi taisteluun. Yhdeksännen ruudun jälkeen TKK:n johto oli enää 22 pistettä. Jälleen mentiin ankkureihin, että pelin ratkaisu saatiin. Ari Valaranta teki kymppiruudun ensimmäisellä kaadon ja TKK:n ankkuri Petri Mannoselta vaadittiin vähintään paikko, että TKK vei ottelun ensimmäisessä sarjassa. Kokenut Mannonen ei jättänyt jossitteluille sijaa, vaan pisti pallon syvälle taskuun, eikä mikään keila ollut jäämässäkään pystyyn. TKK vei mestaruuden luvuin 695-664.

TKK 695 XO 664
Keituri 227 Halme 217
Lahti 242 Paalosalo 214
Mannonen 226 Valaranta 233

TKK:n joukkueessa reilu viisi vuotta seniorisarjoja pelannut Mika Lahdelle mestaruus oli toinen.

-Kyllä mestaruus maistuu ja vielä, kun viime vuonna johdettiin 1000 pinnaa, kun sarja keskeytyi, niin tuntuu hienolta voittaa.

Koko kausi oli TKK:lle onnistunut ja kärkeen he nousivat runkosarjan viimeisellä kierroksella Kaupissa ja kärkipaikka piti loppuun saaakka.

-Joukkueena pelattiin todella hyvin ja Mannonen on tullut mukaan, niin häneltä saamme pelipanoksen lisäksi radanlukuun tärkeitä neuvoja Keiturin ohella.

Lahden panostus on joukkuepeleissä tätä nykyä seniorisarjoissa.

-Itselle tämä seniorisarja on tärkeä, sillä en ole muita valtakunnansarjoja pelannut tällä kaudella, niin minun fokukseni on tässä sarjassa. Tykkään myös näistä peleistä siinä mielessä, että täällä pelataan tosissaan, muttei liian vakavissaan, Lahti päätti.

TKK:n voittajajoukkueessa keilasivat Petri Keituri, Mika Lahti, Petri Mannonen ja Timo Rytkönen. Joukkueenjohtajana toimi Erkki Koivuranta.

XO:n hopeajoukkueeseen kuuluivat Ari Halme, Pasi Paalosalo, Ari Valaranta ja Marko Tukiainen.

Mainareiden pronssijoukkueessa olivat Ari Jehkinen, Janne Heikkiläinen, Jarmo Sinilaakso ja Ilkka Mannila.