Tampereen TKK pelasi parasta peliä Porissa senioreiden mestaruussarjan kolmannella kierroksella. Runkosarjan johto pysyi Helsingin GB:llä.

Tampereen TKK voitti päivän seitsemästä ottelustaan viisi ja pelasi selvästi parhaimmalla joukkuekeskiarvolla 639,4. TKK koki tappiot avausottelussa GB:lle ja kuudennessa ottelussa Varkauden Mainareille, mutta muut ottelut he veivät nimiinsä. TKK:n joukkue Timo Rytkönen, Petri Keituri, Petri Mannonen ja Mika Lahti pelasivat läpi päivän tasaisen hyvin. Päivän paras noteeraus oli heidän viimeisen pelinsä maaginen 767 tulos Tapiolan Patteria vastaan. Muut pelit joukkue keilasi 560:n ja 694:n väliin.

Hyvän päivän ansiosta TKK nousi sarjassa kolmanneksi. Kärkipaikkaa pitävä GB oli neljänneksi paras Porissa, jääden TKK:sta 409 pistettä. TKK:n jälkeen päivän toiseksi parasta peliä esitti Porin XO, joka voitti neljä peliä ja he pelasivat 617,7 pisteen keskiarvolla. Kolmas oli Helsingin Jyrä.

TKK:n Petri Mannonen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin läpi päivän.
– Meiltä perushyvää tekemistä, ei mitään erikoista, Petri sanoi.

Radat muuttuivat päivän aikana melko paljon, mikä kuuluu tietysti joukkuepelin luonteeseen.
– Muutoksien kanssa piti olla hereillä. Alkuun pallo otti paljon perällä kiinni ja siinä oli tärkeää, että pystyi keilaamaan melko reunasta. Sitten päivän mittaan pito rauhoittui, mutta kiva keli oli pelata, Mannonen jatkoi.

Kevätkaudelle Mannosella on yksi tavoite senioripeleihin.
– Kunhan koronatilanne mahdollistasi pelaamisen, ei muita toiveita tai odotuksia, hän päätti.

Porin kierroksella erot kasvoivat hieman keskikastissa. Kärjessä olevan GB:n ja neljäntenä olevan XO:n ero on 393 pistettä, mutta viidentenä oleva Jyrä on jäänyt yli 500 pistettä XO:sta.

Porissa paras pelaaja oli GB:n Kai Virtanen 223,0 pisteen keskiarvolla. Toiseksi paras Petri Mannonen, 220,9 ja kolmanneksi paras Timo Rytkönen 220,0.

Kai Virtanen keilasi ajan henkeen kuuluvasti maski suun edessä.

Mestaruussarjan neljäs kierros pelataan 6.2.2021 Espoon Tapiolassa.

S1 ja S2 sarjaa pelattiin kolmella paikkakunnalla. Rovaniemen S2 kierros siirrettiin perjantaina pelattavaksi 23.1.2021, jolloin on seniorisarjojen rästipelipäivä.

Mestaruussarjan sekä alempien sarjojen tulokset voit katsoa alla olevasta linkistä.

Tuloksiin

Olli Pakonen