Seniorien EM-kilpailuissa Wienissä ei Suomen miesten toinen pari onnistunut niinkään hyvin kuin ensimmäinen. Mika Oksasen ja Kai Virtasen mitalihaaveet kariutuivat käytännössä jo ensimmäiseen tyhjien ruutujen sävyttämään sarjaan, jossa Oksanen sai vain 157 pistettä ja Virtanen 165. Sarjatuloksella 322 Suomen miehet jäivät useasta kärkipään joukkueesta yli sata pistettä, ja sen jälkeen loppupeli oli vain orastavan katastrofin välttelyä. Eikä tuossa välttelyssä oikein onnistuttu, vaikka muutama parisarja syntyikin ja viidenteen mukavat 453. Neljänteen sarjaan kertyi vain 357 ja kaiken kruunuksi viimeiseen 379. Oksasen tulos kuuteen sarjaan oli 1188 ja Virtasen 1138. Eräsijoitus lopputuloksella 2326 oli 15 ja kokonaislistalla Oksanen ja Virtanen löytyvät sijalta 32. Edellisen erän pari Jarmo Sinilaakso ja Ari Jehkinen sijoittuivat tuloksellaan 2371 riville 27.

Virtanen kertoili ongelmistaan pelin jälkeen:

  • Ainakin viisi rimaa kuivempaa kuin treeneissä. Joutui pitämään niin suurta lähtökulmaa, joka oli itselle vähän luonnotonta. Aloin heittää reippaammin, niin pääsin paremmin peliin mukaan, mutta lopussa keilojen lähteminen oli heikkoa osumista huolimatta. Pitää saada rennompaa suoritusta jatkossa.

Oksasen kommentit olivat samansuuntaisia:

  • Alun hitaus yllätti, vaikka heitotkaan ei olleet sitten kyllä hyviä. Kolmannesta sarjasta eteenpäin ongelmat vähenivät ja suoritus oli parempaa. Pitää jatkossa keilata vielä paremmin kuten loppu jo osittain olikin.

Karsinnan kärkeen keilasi kakkoserän ranskalaispari Frederic Cosquer ja Pierre Luc Sanchez, jotka keräsivät tasaisella suorituksellaan, 1361 ja 1360, yhteensä 2721, jolla ykköspaikka heltisi reilulla sadan pisteen erolla edellisen erän voittaneisiin hollantilaisiin Geert-Jan van Baestiin ja Nico Tienpondtiin, joiden tulos oli 2596. Italialaiset Luciano Marcero ja Marco Reviglio, 2580, pitivät kolmossijansa. Neljännen semifinaalipaikan ottivat skotit Bernie Matthews ja Andy Gillespie, jotka kiipesivät mukaan loppupeleihin mahtavan viimeisen sarjansa ansiosta. Matthews teki 245 ja Gillespie 266, yhteensä 511. Kuuteen sarjaan he keräsivät 2577. Itävalta jäi viidenneksi 34 pistettä Skotlannista.

Mitalipelit keilataan maanantai-iltana naisten parikisan karsinnan jälkeen. Välierissä Ranska kohtaa Skotlannin ja Hollanti Italian.

Naiset keilaavat parikisansa maanantaina. Aamuerässä klo 10.00 Suomen aikaa aloittavat Pia Palviainen ja Tuula Tamminen. Jaana Taavitsainen ja Reija Lundén aloittavat oman kisaurakkansa klo 14.30 Suomen aikaa.

 

Pekka Korpi

 

Järjestäjän sivuille

Tulossivuille