Sunnuntai-ilta huipentui Jyväskylän keilahallissa nuorten miesten ja naisten loppuotteluihin, jossa kohtasivat Niko Rasi Alfa B C:stä ja Mainareiden Tomas Käyhkö. Naisissa keskenään ottelivat Nasevien Teea Mäkelä ja Jenna Rytkönen.

Tiukan pelin jälkeen Suomen mestaruuden vei miehissä Tomas Käyhkö pistein 448 – 446. Naisissa Jenna Rytkönen nappasi Suomen mestaruuden pistein 412 – 381.

Tomas Käyhkö kertoi, että Round robinissa heitto ei ollut ihan yhtä hyvää kuin aamun erissä. Toisaalta myös rataerot hankaloittivat oikean heiton löytymistä. Loppupelissä ensimmäisen sarjan jälkeen Käyhkö lähti takaa-ajo asemista, kun ero Niko Rasiin oli jo reilusti yli 30 pistettä. Käyhkön mukaan toivo alkoi jo pikkaisen hiipua, mutta toivoi kuitenkin, että omakin kaatojyvä löytyisi vielä. Viimeisille heitoille Käyhkö vaihtoi vielä palloa, jonka seurauksena kaatoja alkoikin syntyä.

Jenna Rytköselle tämä oli ensimmäinen henkilökohtainen mitali ja hän pitää tätä mitalia kovana saavutuksena tälle kaudelle. Rytkönen kertoo haastattelussa, että seurakaverin hyvistä neuvoista oli hänelle apua pelin aikana.

Haastattelut voit kuunnella kokonaisuudessaan tästä linkistä.

 

Teksti ja kuva Tiina Keiriö