Lauantai alkoi Euroopan mestarien cupissa klo 10 kahdeksan parhaan neljän sarjan pelillä. Panoksena oli pääsy neljän parhaan joukkoon ja välieriin. Roosa Lundén säilytti toisen sijansa ennen mitalipelejä, minkä lisäksi Tomas Käyhkö nousi upeasti mukaan neljän parhaan joukkoon. Essi Pakarinen taisteli myös hienosti ja oli lähellä nousta mitalipeleihin, mutta sijoittui neljän sarjan päätteeksi turnauksen 7. sijalle.

Miesten kilpailussa Tomas Käyhkö lähti päivään kuudennelta sijalta kuromaan eroa kärkeen kiinni. Suomalaistähti näytti jälleen olevansa hyvä tiukoissa paikoissa. Kolmen pelatun sarjan jälkeen Käyhkö oli viidentenä vain seitsemän pisteen erolla neljänteen sijaan, ja kolmeen sarjaan suomalaiselle loisto tulos 727. Viimeisessä sarjassa Käyhkö aloitti triplalla, neljänteen ruutuun hänelle harmittava reikä, jota hän ei pystynyt paikkaamaan, mutta sen jälkeen kylmäpäinen Käyhkö yltyi kuuden kaadon jonoon. Päätössarjan tulos 251 ja Käyhkö nousi neljännelle sijalle! Välierässä hän kohtaa Belgian Mats Maggin.

Käyhkön sarjat:  236, 248, 243 ja 251, 4 sarjaa 978 , yhteensä 36 sarjaa 8129

– Tänään ensimmäisen sarjan jälkeen vaihdoin reaktiivipalloon ja se toimi loppuun asti. Muut pelaajat auttoivat sen verran, etteivät heittäneet ihan miljoonaa ja nyt päästiin nousemaan ohi. Nyt tulee kova vastus vastaan, mutta kaikki on mahdollista, kun pelataan paras kolmesta sarjasta, Käyhkö kertoi ennen valmistautumista. välierään.

Roosa Lundén lähti päivään toiselta sijalta vain pienellä erolla Englannin Verity Crawleyn takana. Lundén onnistui tasaisen varmasti keilaamaan tasapainoisen neljän sarjan tuloksen ja oli erittäin lähellä nousta ykkössijalle, mutta Crawlyn päätössarjan iso tulos nosti englantilaisen kärkeen. Upea toinen sija Lundénille ja hän kohtaa välierässä Saksan Nadine Meierin.

Lundénin sarjat: 197, 225, 207 ja 235 , neljä sarjaa 864 ja 36 sarjaa yhteensä 7553.

Essi Pakarinen sai loistavan alun päiväänsä. Pakarinen oli eilisen jälkeen seitsemännellä sijalla ja taistelu neljän parhaan joukkoon pääsystä oli tänään kova, mutta suomalainen ilmoittautui hienosti tuohon taisteluun mukaan tekemällä kahteen ensimmäiseen sarjaansa 253 ja 243 pistettä, minkä jälkeen eroa neljänteen sijaan oli enää yhdeksän pistettä ja kaiken lisäksi viidenneksi noussut Pakarinen oli tasapisteissä Kreikan Georgia Sagonan kanssa.

Kolmanteen sarjaan Pakariselle tuli vaisumpi tulos 185, mutta edelleen ero neljänteen sijaan oli vain 18 pistettä. Päätössarjassa Pakarinen kohtasi haasteita ja paikka neljän parhaan joukossa ei tänään toteutunut. Viimeiseen sarjaan tulos 170 ja Euroopan mestarien cupin 7. sija.

Pakarisen sarjat: 253, 243, 185 ja 170, 4 sarjaa 851 ja yhteensä 36 sarjaa 7125.

Käyhkön ja Lundénin välierät alkavat klo 12.30.

ECC:n mitalipelien aikataulu lauantaina:

klo 12.30: Naisten ja miesten välierät (paras kolmesta sarjasta)

Mats Maggi vs Tomas Käyhkö
Roosa Lundén vs Nadine Meier

Klo 14.00 Naisten ja miesten loppuottelut (paras kolmesta sarjasta)

Tomas Käyhkö loppuotteluun – Roosa Lundénille pronssia

Tomas Käyhkö onnistui välierässä voittamaan miesten kilpailua läpi viikon hallinneen Mats Maggin puhtaasti 2-0. Roosa Lundén puolestaan kärsi välierässä 2-0-tappion Nadine Meieria vastaan.

Käyhkö kohtaa loppuottelussa Ruotsin Carl Eklundin klo 14.00.

Linkkejä ECC:n seuraamiseen: