Mikkelissä asuva Tomas Käyhkö kaatoi suvereeniin tyyliin voiton Mikkelin Keilakukon kesäkilpailun finaalissa. Siinä Varkauden Mainareita edustava Käyhkö keilasi neljään sarjaan 1005 pistettä eli huimalla yli 250 pisteen sarjakeskiarvolla.

Kolmivaiheisen loppukilpailun viimeinen neljän sarjan osio alkoi Tomas Käyhkön hurjalla kaatotulituksella. Hän kaatoi kahteen ensimmäiseen sarjaan lukemat 277 ja 290. Peli oli ratkennut ja marraskuun MM-kilpailuihin Dubaissa sekä ensi tammikuun EM-kilpailuihin Helsingissä valmistautuva Käyhkö saattoi varmistella voiton sarjoillaan 203 ja 235.

– Finaali oli lyhyt ja satsasin alkuun. Hyvän startin jälkeen keskittyminen hieman herpaantui kun eroa muihin oli jo paljon, totesi Käyhkö pelin jälkeen.

St.Michel Bowlersin Marko Koponen ja Jaakko Oinonen olivat myös oivassa kesäkunnossa. Parhaalla sarjallaan 255 kaatanut Koponen sijoittui toiseksi komealla tuloksellaan 940 ja tasaisen varmasti kaatanut Oinonen oli kolmas pistein 899.

Koponen ja Oinonen nappasivat kisassa myös arvokkaan ”päänahan”, sillä heidän jälkeen neljänneksi kilpailussa sijoittui 878 pistettä tehnyt maajoukkuekeilaaja ja hallitseva Suomen mestari Mainareiden Juho Rissanen.

Seuraaville sijoille kisassa kaatoivat Ysisadan Aleksi Märkälä (833), Boomin Jaakko Valjakka (827) ja Joonas Haapanen (808), St.Michel Bowlersin Teemu Oinonen (805), Boomin Mari Nykänen (790) ja Olli Muttilainen (779) sekä WBT:n Antti Hakkarainen (727).

Teksti: MARKKU LAHIKAINEN

Kuva: JOONAS JEHKINEN